Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Festival Škola volá otvoril nový školský rok v SZUŠ DEEP

Autor: Ing. Sabina Petrovičová
Foto: Archív SZUŠ DEEP
Uverejnené: 05. september 2024

V pondelok 2. septembra 2024 sa na veľkom parkovisku na Ľadovni konal už po sedemnásty krát veľmi obľúbený festival Škola volá, ktorý každý rok organizuje Súkromná základná umelecká škola Deep v spolupráci so Súkromným centrom voľného času Tanečného klubu Deep. V prvý školský deň ožila Ľadoveň umením, hudbou, tancom, zábavou, ale aj dobrým jedlom, kávou a dobrotami.

Už je to zvykom, že sa v prvý školský deň parkovisko na Ľadovni zapĺňa návštevníkmi z celého okolia. Inak tomu nebolo ani tento rok. Súkromná základná umelecká škola DEEP spustila 17. ročník festivalu Škola volá.

Účelom festivalu je spríjemniť deťom prvý školský deň, ktorý je častokrát depresívny až smutný. Cieľom tejto akcie je taktiež poukázať na možnosť trávenia voľného času, ktoré sú efektívnejšie ako sedenie doma pri televízii, či počítači.

Počas dňa sa odprezentoval výtvarný odbor a to „graffiti“ workshopom, či maľovaním na kamene. Okoloidúce deti sa nesmierne zabavili, nápomocní im boli počas workshopu naši nesmierne kreatívni pedagógovia výtvarného odboru.

Na pódiu neustále vystupovali naši talentovaní hudobníci, predviedli sa hrou na rôznych hudobných nástrojoch, a to na gitare, keyboarde, bicích nástrojoch, akordeóne a na klavíri. Novinkou tohto ročníka bola hra na cimbal. Odprezentoval sa tu pán Andriy Kovtsuniak, ktorý bude v tomto školskom roku záujemcov o tento hudobný nástroj učiť.

Pod pódiom mali priestor naši skvelí tanečníci. Tí tancovali v rôznych štýloch, ako sú disco dance a hip hop. Tento rok opäť žnú neskutočné úspechy v tanečnom súťažnom svete. Festival moderovala tak ako aj minulý rok, naša úžasná učiteľka literárno-dramatického odboru Sima Bagalová.

Tento festival je vždy spojený aj so zápisom detí do všetkých štyroch odborov  Súkromnej základnej umeleckej školy DEEP. Rodičia tak mali možnosť zapísať svoje dieťa do ktoréhokoľvek odboru, či záujmového krúžku v SCVČ TK Deep.

Okrem bohatého programu boli pre deti pripravené rôzne tvorivé dielne a aktivity, maľovanie na tvár a o zapletanie vrkôčikov sa postarali dievčatá z Afrocopy. Nechýbal ani tradičný deepácky guláš, o ktorý sa tento rok postaral sám zriaďovateľ, Mirko Frolo s mamou, pani Frolovou. Ďalšou novinkou tohto roka bolo výborné jedlo zo Strečna, Bistro Špicák.

Toto všetko odzrkadľuje kvalitu našej Súkromnej základnej umeleckej školy Deep, do ktorej sa nám v prvý školský deň prihlásilo veľa nových záujemcov.

Z našej SZUŠ Deep už vyšlo stovky úspešných absolventov. Nesmierne ma teší, že naši študenti a absolventi robia škole veľkú radosť, úspešne reprezentujú našu školu v súťažiach, prezentáciách v rámci mesta Martin, celej Slovenskej republiky, ale aj v zahraničí. Vychovávame viacero talentovaných, dokonca multi-talentovaných detí. Zo SZUŠ Deep vyšlo viacero tanečníkov, hudobníkov, výtvarníkov a dala základné umelecké vzdelanie širokému okruhu občanov, tu v Martine a okolitej Turčianskej kotline. Nie nadarmo používame naše motto, ktoré znie: Rozvinieme talent u vašich detí.“ Poznamenáva s úsmevom na záver riaditeľka SZUŠ Deep Adriana Vrabcová.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama