Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Mestský Plant Swap prišiel na pešiu zónu do Martina

Autor: METRO
Foto: METRO
Uverejnené: 26. september 2024

Bezplatná burza rastlín - Mestský Plant Swap sa 26. septembra 2024 po prvý raz konal aj na pešej zóne v Martine. Štartovací balíček rastliniek, balíčkov SEMO, ako aj odborný výklad k jednotlivým rastlinám zabezpečila pani Darina Hudecová z Kvetinárstva Záhrada u Darinky.

Podujatie sa konalo v poobedných hodinách od 14:00 do 18:00, vďaka čomu sa pri stánku s rastlinami pristavili desiatky okoloidúcich, medzi ktorými sa našli aj študenti či seniori. Medzi prinesenými rastlinami sa objavili vonkajšie aj izbové druhy, sukulenty či rôzne odrezky. „Ľudia priniesli množstvo rastlín, odhadom okolo 50 kvetináčov, veľké množstvo si však aj odniesli. Mali sme viaceré zaujímavé momenty a príhody, ktoré nás na swape potešili, napríklad menšie deti, ktoré si zobrali malé muškáty na pestovanie do izby alebo študenti, ktorí si chceli zariadiť svoje priestory na internáte,“ priblížil koordinátor projektu Matej Bórik z Občianskeho združenia METRO.

Združenie METRO dokázalo vďaka dotácii na projekt Mestský Plant Swap vytvoriť udržateľnú aktivitu a preto sa s burzou rastlín v Martine stretnete aj v nasledujúcom roku. „Všetko, čo sme kúpili, opätovne využijeme. Máme rôzne pomôcky, stojany aj celú výbavu, čiže ďalšia dotácia na tento projekt pre nás už nebude potrebná. V roku 2025 sa Martinčania môžu tešiť na dve burzy rastlín v centre mesta a presunieme sa aj do jednotlivých mestských častí,“ doplnil Matej Bórik.

Podujatie „Mestský Plant Swap“ bolo realizované s finančným prispením mesta Martin.


príbuzné témy

Reklama