Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Olympijský GymletRACE v Gymnáziu Jozefa Lettricha

Autor: PaedDr. Eva Kuková
Foto: Gymnázium Jozefa Lettricha
Uverejnené: 08. október 2024

Záver septembra bol atletickým sviatkom pre študentov stredných škôl v Martine, konal sa 1. ročník súťaže Olympijský GymletRACE. Súťažnými disciplínami netradičnej súťaže boli skok do diaľky, vrh guľou, vytrvalostný beh (žiaci 1000 m a žiačky 800 m), štafetový beh mix (2 žiaci + 2 žiačky) 4 x 200 m cez prekážky a skok do výšky.

Na úvodnom ceremoniáli sa zúčastnili okrem súťažiacich aj hostia: olympionička Lucia Hrivnák Klocová - vynikajúca bežkyňa na 800 m a 1500 m, PaedDr. Elena Šmidtová – členka športovej komisie mesta Martin, úspešný tréner Mgr. Pavel Slouka, Ing. Ján Gigar - predseda Stredoslovenského atletického zväzu a atletický tréner p. Machník. Po krátkych prejavoch sa začala samotná súťaž, a to vytrvalostným behom, ktorý odštartovala Lucia Hrivnák Klocová.

Pri silnom vetre a chladnejšom vzduchu sa všetci atléti snažili o čo najlepšie výkony. Konkurencia bola silná, veď prišla pretekať aj Laura Frličková, majsterka Európy do 18 rokov v behu na 100 m cez prekážky, Miška Grossová, účastníčka ME do 18 rokov, či Matej Michalko, Majster Slovenska do 18 rokov v skoku do výšky a diaľky.

V súťaži boli vyhodnotené jednotlivé disciplíny a aj školy. Po sčítaní všetkých bodov za jednotlivé disciplíny sa na 1. mieste umiestnili športovci Gymnázia Jozefa Lettricha, 2. miesto patrí Evanjelickej spojenej škole a 3. miesto obsadilo Gymnázium V. Paulinyho-Tótha v Martine.

Podujatie bolo úspešné aj zásluhou Žilinského samosprávneho kraja, ktorý finančne podporil projekt v rámci výzvy Vráťme šport do škôl. Poďakovanie patrí aj Martinskému olympijskému klubu za pomoc, hosťom a kolegom za podporu, a hlavne všetkým športovcom za ich príkladný prístup a skvelé výkony.

Viac v reportáži TV Turiec: https://youtu.be/Ii87nJsG75w


príbuzné témy

Reklama