Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Zborový deň v Príbovciach

Autor: Ľubomír Žila
Foto: Ľubomír Žila
Uverejnené: 10. október 2024

V nedeľu, 1. septembra 2024, sa evanjelici z Cirkevného zboru ECAV  Príbovce už tradične zišli vo svojom chráme.

Cirkevný zbor tvoria evanjelici z Príboviec, Koštian nad Turcom, Turčianskeho Petra, Trebostova, Trnova, Valče, Beníc, Rakova, Ležiachova, Socoviec, Slovian, Kláštora pod Znievom, Turčianskeho Ďura a Vrícka. Po poslednom sčítaní obyvateľov, domov a bytov, konaného v roku 2021, sa v 14 obciach spadajúcich pod CZ Príbovce k evanjelickému náboženstvu prihlásilo až 1420 evanjelikov, čo je v tejto dobe prekvapením ale aj nádejou a výzvou.

Táto nedeľa bola však trochu netradičná. Cirkevný zbor zorganizovať „Zborový deň“ a pozval všetkých bez rozdielu viery  do svojho chrámu. Pozvanie platilo aj na popoludňajší program plný hier, pri ktorých sa navzájom spoznávali nielen deti ale aj ich rodičia a starý rodičia.  

V úvode služieb Božích zablahoželali bratovi presbyterovi Ľubomírovi Žilovi, ktorý oslávil 50. narodeniny. Zapriali mu hlavne veľa zdravia, radosti a Božieho požehnania. Poďakujúc mu za jeho službu a prácu, ktorú vykonáva v prospech cirkevného zboru.

Služby božie liturgovala domáca farárka Zuzana Szabóová a Slávka Danielová z CZ Martin, ktorá prijala pozvanie, stráviť nedeľu v Príbovciach. Okrem svojej účasti prítomných potešila aj kázňou Slova Božieho.

Počas služieb Božích, požehnali aj prítomné deti v chráme pred začiatkom školského roka. Na záver služieb Božích bolo divadielko, ktoré hlavne pre najmenších, zahrali za pomoci svojich bábok, Ľuboš a Katka Froľovci a slovom ich sprevádzal Marek Szabó. Po skončení Služieb božích nechýbal ani kotlíkový guľáš a koláčiky ku káve od členiek cirkevného zboru.

Dôležité je spoločenstvo ľudí, čo sa dnes zišli v chráme a tak strávili príjemné a určite aj užitočné popoludnie. Toto všetko by sa neuskutočnilo, keby nebolo množstvo ochotných ľudí pomôcť a nezištne priložiť ruku k dielu.


príbuzné témy

Reklama