Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Základná organizácia Jednoty dôchodcov v Príbovciach oslavovala Mesiac úcty k starším

Autor: Ľubomír Žila
Foto: Ľubomír Žila
Uverejnené: 14. október 2024

Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) je občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 1990 z iniciatívy slovenských seniorov. V súčasnosti združuje tisíce členov v približne 800 základných organizáciách po celej krajine. Jednou z týchto organizácií je aj ZO JDS Príbovce, ktorá vznikla v roku 2014.

Organizácia JDS združuje občanov staršieho veku – dôchodcov – bez rozdielu národnosti, politickej príslušnosti, náboženstva a sociálneho pôvodu. Medzi jej hlavné úlohy a ciele patrí pomoc občanom v dôchodkovom veku, ochrana ich práv a presadzovanie oprávnených požiadaviek v ich prospech. Počas roku absolvovali množstvo kultúrnych a spoločenských podujatí, či už návštev divadelných predstavení alebo spoznávali históriu a krásu Slovenska, ale aj zahraničia.

V októbri, ktorý je známy ako Mesiac úcty k starším, si členovia príbovskej organizácie pripomenuli tento významný čas slávnostným stretnutím, ktoré sa konalo 10. októbra 2024. Podujatia sa zúčastnilo mnoho členov, medzi nimi aj starostka obce, Viktória Fľaková. Úvodného slova sa ujala podpredsedníčka organizácie, Katarína Konrádová, ktorá privítala prítomných a zdôraznila dôležitosť úcty k starším v našom živote.

Jedným z hlavných bodov programu bolo oceňovanie jubilantov, ktorí oslavovali významné životné jubileá. Medzi ocenenými boli Rudolf Olbert, Martin Staňo, ktorí oslávili 65 rokov; Tatiana Ťažká, Katarína Hrubcová, Mária Wágnerová, Mária Zuskinová, Božena Krahulcová, Magdaléna Koraušová, Jozef Krško, Eva Kršková, Helena Straková, ktorí oslávili 70 rokov; Jozef Kubinec, Želmíra Štrbáková, ktorí oslávili 75 rokov a Anna Fľaková, ktorá oslávila 80 rokov.

Kultúrny program obohatila  Janka Bellova a „Spevokol Príbovčan“, ktorý má svoje miesto v srdciach príbovčanov už od svojej premiéry v apríli tohto roka. Podujatie sa nieslo v príjemnej a srdečnej atmosfére.

Takže, čo dodať na záver. Prajeme im, aby sa im dobre darilo aj naďalej a nech im pribúdajú dobré nápady, ktoré spestria ich život. Nezabúdajme, že úcta k starším by nemala byť len záležitosťou jedného mesiaca, ale celoročnou hodnotou.


príbuzné témy

Reklama