Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Varila Mudroňka kašu

Autor: Ľubica Ollerová
Foto: Ľubica Ollerová
Uverejnené: 21. október 2024

Aj tento rok sme sa v našej ZŠ P. Mudroňa rozhodli, že sa opäť pridáme k medzinárodnému charitatívnemu hnutiu Mary's meals, oslávime Svetový deň kaše a pomôžeme hladujúcim deťom.

V týždni od 7. – 11. 10. 2024 sme sa rozprávali o školskom stravovacom programe pre chudobné deti Afriky, Ázie, Karibiku a Blízkeho východu. Stretli sme sa s dobrovoľníkom hnutia Mary's meals, ktorý je priamo z Martina a ten nám o charitatívnej činnosti tejto organizácii porozprával z vlastných skúseností.

Nezostali sme ale iba pri rozprávaní. So žiakmi druhého stupňa sme si pripravili rôzne chutné kaše a verili sme, že sa nám podarí vyzbierať niekoľko eur ako príspevok pre deti, ktorým jedlo a vzdelanie môžu zmeniť celý život.

Iba 22 eur dokáže nasýtiť 1 hladujúce dieťa na celý školský rok!

Tento rok sa k nám v sprievodných podujatiach pridali aj mladší žiaci, ktorí už tiež vedia, čo znamená mať dobré srdce a pomáhať. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 484 eur a zabezpečiť tak jedlo na celý školský rok pre 22 detí v najchudobnejších častiach sveta. Ďakujeme všetkým, ktorí nezostali ľahostajní a pridali sa. Svetový deň kaše – jednoduché riešenie pre hladujúci svet!


príbuzné témy

Reklama