Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Odštartoval týždeň venovaný životnému prostrediu

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 18. apríl 2023

Martin (18.04.2023) – Tretí aprílový týždeň život v martinských uliciach ožije dobrovoľníkmi, ktorým záleží na životnom prostredí. Pri príležitosti blížiaceho sa Dňa Zeme mesto Martin pripravuje hneď dve očisty a pripája sa aj k projektu Nenechajme to plávať.

Jar je spojená nielen s krajším počasím a kvitnúcimi kvetmi, ale aj so snahou skrášliť svoje okolie a po zimy vyčistiť všetko zabudnuté. Mesto Martin sa preto tretí aprílový týždeň rozhodlo venovať očiste mesta. „Na svete nás žije niekoľko miliárd. Líšime sa farbou pleti, kultúrou, zvykmi, národnosťami, ale to podstatné máme spoločné – všetci žijeme na rovnakej planéte a je našou povinnosťou ju chrániť. Bohužiaľ, všetci sme si zvykli, že každý všetko kritizuje, ale keď na zemi vidíme spadnutú fľašu, ideme ďalej bez povšimnutia – veď niekto ju za nás vyhodí. Sami si znečisťujeme vlastné okolie. Problematika odpadov nás postupne dobieha, ale ja verím, že jej negatívne dopady ešte dokážeme zvrátiť. Musíme však začať od seba, každý z nás musí urobiť viac pre záchranu našej krajiny a aj planéty,“ podporil iniciatívu primátor mesta Martin Ján Danko.

Aké aktivity mesto v spolupráci s partnermi pripravilo?

V pondelok 17. apríla ste si mohli v Hviezdoslavovom parku pozrieť aktivitu pod názvom Nenechajme to plávať. Odpadky nahádzané vo fontáne upozorňovali na nebezpečenstvo znečisťovania vodných tokov. Je len na nás, či uprednostníme „tradičné“ obalové materiály, sáčky a vrecká, alebo sa poobzeráme po ekologickejšej aktivite.

V piatok 21. apríla od 10:00 hod. do 12:00 hod. môžete v meste stretnúť deti a žiakov z martinských základných škôl, ktorí sa zapoja do čistenia celého mesta. Veď práve na najmladšej generácii záleží ako bude naše prostredie vyzerať v najbližších rokoch.

Podujatia uzatvorí veľká očista mesta aj v spolupráci s výbormi mestských častí. Na vopred určených miestach v každej mestskej časti budete môcť stráviť sobotné dopoludnie 22. apríla v spoločnosti dobrovoľníkov, aktivistov, ale aj poslancov mestských častí a vedenia mesta. Všetkým predsa záleží, aby sa v Martin žilo lepšie a krajšie. Podujatia sú organizované pri príležitosti Dňa Zeme.

Máte nápad ako by sme eko-aktivity mohli zlepšiť? Kontaktujte nás na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama