Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Mesto plánuje zatepliť Základnú školu, ul. Jozefa Kronera

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 19. apríl 2023

Martin (19.04.2023) – Mesto Martin podalo žiadosť o dotáciu z Environmentálneho fondu na zateplenie Základnej školy, ul. Jozefa Kronera vo výške 400 000 eur.

Environmentálny fond začiatkom januára vyhlásil výzvu na zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich verejných budov, v rámci ktorej sa dalo požiadať o zateplenie častí alebo celej budovy. Mesto Martin sa do výzvy zapojilo s projektom Základnej školy, ulica Jozefa Kronera.

Už na začiatku roka sme ako vedenie mesta deklarovali, že stav škôl a školských zariadení je našou prioritou. V priebehu marca prebehli obhliadky stavu všetkých škôl a spolu s riaditeľmi sme určili najpálčivejšie problémy, ktoré je nevyhnutné riešiť. Zateplenie základnej školy na Ľadovni je len prvým z množstva projektov, ktoré chceme v najbližšom čase predstaviť,“ priblížil primátor mesta Martin Ján Danko.

Základná škola, ulica Jozefa Kronera bola postavená v rokoch 1974-1975 a pozostáva z 18 tried s maximálnou kapacitou 390 žiakov. V rámci projektu je navrhnuté dodatočné zateplenie obvodového plášťa, zateplenie strechy a dodatočné zaizolovanie základových pásov. Realizácie by pomohla škole znížiť spotrebu energie na vykurovanie až do 45%, spomaliť chladnutie a zohrievanie miestností, predĺžiť životnosť objektov školy a zlepšiť vonkajší vzhľad.

V budúcnosti plánuje škola uchádzať sa o dotáciu na inštaláciu fotovoltiky, kde zateplenie stien a strechy je nevyhnutnou podmienkou. Prevádzka školy počas zatepľovania narušená nebude. Celková suma podávaného projektu je 483 661,67 €, pričom rozpočet na projekt mesta Martin je 83 661,67 €. Žiadateľ je povinný zabezpečiť spolufinancovanie projektu vo výške 5 % z celkových oprávnených nákladov na projekt.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama