Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Multifunkčná hala pri Základnej škole Alexandra Dubčeka je o krok bližšie k výstavbe

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 27. apríl 2023

Martin (27.04.2023) – Poslanci Mestského zastupiteľstva na svojom dnešnom zasadnutí schválili úver na dofinancovanie výstavby multifunkčnej športovej haly pri Základnej škole Alexandra Dubčeka vo výške 1 270 000 eur. Športová hala by mala byť hotová už na konci roka 2023.

Budovanie a rozvoj športovej infraštruktúry sú jednou z priorít vedenia mesta. Multifunkčná športová hala pri základnej škole bude nielen výnimočným prepojením moderného športového zariadenia so školou, ale taktiež bude prvou modernou funkčnou halou pre kolektívne športy v meste.

„Budovanie športovej infraštruktúry a podpora športu detí a mládeže bola jednou z mojich volebných priorít a som nesmierne rád, že sa s ňou stotožnila aj kvalifikačná väčšina poslaneckého zboru. V Martine jednoznačne chýba moderná reprezentatívna športová hala, ktorú by využívali nielen deti a mládež, ale aj profesionálne športové kluby. Verím, že Martinčania novú športovú halu ocenia a ja garantujem, že s investíciami tohto charakteru sme rozhodne ešte neskončili,“ zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko.

Multifunkčná športová hala bude pozostávať z dvoch dispozičných podlaží a tretieho určeného pre technické zázemie. Na prvom nadzemnom podlaží projekt počíta s hracou plochou, pri ktorej bude umiestnených 100 miest na sedenie pre návštevníkov a športovcov. Vybavenie a čiarovanie telocvične umožní hrať hádzanú, futsal, florbal, basketbal, volejbal, nohejbal a bedminton. Druhé nadzemné podlažie bude určené predovšetkým pre šatne a sociálne zariadenia.

Výstavba multifunkčnej haly bola verejným obstarávaním vysúťažená na 2 419 999,99 eura a bude financovaná z dotácie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky vo výške 1 200 000 eur a zo schváleného úveru vo výške 1 270 000 eur. V súlade s dotáciou bude pripravená na využívanie už na konci roka 2023.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama