Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Mesto bojuje o záchranu martinského hokeja

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 28. jún 2023

Martin (28.06.2023) – Na základe iniciatívy mesta Martin sa stretli zástupcovia Slovenského zväzu ľadového hokeja a MHA Martin s vedením mesta, aby rokovali o možnej záchrane martinskej prvoligovej licencie v ľadovom hokeji.

Vedenie mesta Martin bolo pred dvomi týždňami informované o predaji licencie HK Martin do Prešova. „Aj keď má mesto vďaka súčasnej legislatíve len obmedzené možnosti ako profesionálnemu hokejovému klubu pomôcť, bol som prekvapený, že sme sa o tejto situácii dozvedeli až na poslednú chvíľu. Reagovali sme však okamžite a verím, že sa nám podarí nájsť spôsob, aby martinskí hokejisti v nasledujúcej sezóne aj naďalej hrali prvú ligu,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

V stredu 28. júna  sa na Mestskom úrade v Martine stretol primátor mesta Martin Ján Danko, zástupca primátora mesta Martin Adam Žilák s generálnym sekretárom Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslavom Lažom a predsedom predsedníctva MHA Martin Tomášom Pšenkom.

Výsledkom niekoľkohodinových rokovaní bola jednoznačná dohoda o podpore martinského hokeja, ktorý medzi slovenské prvoligové tímy jednoznačne patrí, a niekoľko alternatív získania práv na licenciu do tejto ligy. „Nám ako mestu na hokeji v Martine záleží, predovšetkým kvôli mládeži. Práve mládež bude zánikom prvoligového tímu ohrozená najviac. Mladí nádejní hokejisti potrebujú svoje vzory a následne aj perspektívu, kde by sa mohli dostať,“ dodal martinský viceprimátor Adam Žilák, ktorý zároveň zdôraznil kvalitu a profesionalitu Martinskej hokejovej akadémie. Mesto a Slovenský zväz ľadového hokeja diskutované alternatívy získania licencie predstavia v nasledujúcich týždňoch.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama