Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Nové kolobežky nájdete vo všetkých mestských častiach

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 12. júl 2023

Martin (12.07.2023) – Obľúbené kolobežky v Martine nebudú chýbať ani tento rok. Primátor mesta Martin Ján Danko dnes na Divadelnom námestí predstavil ich nové, moderné a vylepšené verzie od spoločnosti Tier.

Po odchode spoločnosti Bolt z viacerých slovenských miest sa aj v Martine objavili správy, že kolobežky končia. Opak je však pravdou. Martinčania už dnes môžu využívať 200 kolobežiek spoločnosti Tier, ktoré nájdu vo všetkých mestských častiach. „Aj keď sa kolobežky v Martine tešili veľkej obľube, počúvali sme aj kritiku Martinčanov, ktorú sme sa snažili zapracovať do memoranda o spolupráci s novou spoločnosťou. Výsledkom sú nové a kvalitné kolobežky, ktoré disponujú omnoho väčším množstvom funkcií a väčším komfortom pre ich užívateľov,“ vysvetlil primátor mesta Martin Ján Danko.

Zmenou oproti predošlým rokom je napríklad obmedzenie rýchlosti kolobežiek na pešej zóne a najviac frekventovaných uliciach mesta, predné a zadné smerové svetlá, či nabíjačka na telefón priamo na kolobežke. Kolobežky od spoločnosti Tier majú väčšie predné koleso, širšiu podložku na státie, dvojité bubnové brzdy a dvojitý stojan. Okrem toho sú ich batérie priamo vymeniteľné na mieste vybitia, eliminujú potrebu prepravovať ich do skladov na nabíjanie. Tím TIER zamestnancov a partnerov na mieste vymení prázdne batérie za čerstvo nabité, čím sa výrazne znížia prepravné náklady a hlavne škodlivé emisie. Kolobežky sa budú nachádzať v blízkosti centrálnych dopravných uzlov a vo frekventovaných častiach mesta.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama