Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martin má konečne novú multifunkčnú halu

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin, METRO
Uverejnené: 06. jún 2024

Martin (05.06.2024) – Primátor mesta Martin Ján Danko spolu so zástupcom zhotoviteľa 3Energy SK, s.r.o. Ing. Františkom Zichom a riaditeľkou Základnej školy Mgr. Danou Brezňanovou v stredu 5. júna slávnostne verejnosti predstavil novú multifunkčnú voľnočasovú športovú halu. Mesto vybudovalo toto moderné funkčné športovisko pre kolektívne športy v rekordnom čase.

Rozvoj športovej infraštruktúry a podpora nielen detského športu sú dlhodobými prioritami mesta Martin. V meste každoročne pribúdajú nové moderné športoviská a miesta, kde môžu obyvatelia a návštevníci mesta aktívne tráviť svoj čas.

Lokalita Pltníky sa premenila na vyhľadávané športovisko, kde nájdete pump track-ovú dráhu, skatepark, futbalový štadión s kompletným zázemím a vybavenosťou. Kúsok od centra mesta bol vybudovaný Atletický štadión európskych parametrov, mesto rokuje o výstavbe Národného centra plaveckých športov Pavla Steinera, takmer každá mestská časť sa môže pochváliť bežeckým oválom alebo iným športoviskom.

Martin je mesto športu a som nesmierne rád, že už druhé volebné obdobie sa nám darí podporovať rozvoj športovej infraštruktúry. Dnes v Martine mladí basketbalisti slávnostne „pokrstili“ novú modernú multifunkčnú športovú halu, ktorá nám chýbala ako soľ. Som si istý, že jej vybudovanie bolo správne rozhodnutie a Martinčania si ju rýchlo obľúbia,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

Multifunkčná športová hala má dve dispozičné podlažia, na treťom sa nachádza technické zázemie. Hracia plocha a tribúna s kapacitou 100 miest na sedenie sa nachádza na prvom podlaží. Čiarovanie a vybavenie plochy je určené na hru hádzanej, futsalu, florbalu, basketbalu, volejbalu, nohejbalu a bedmintonu.

Šatne a sociálne zariadenie sa nachádzajú na druhom podlaží. Stavba je umiestnená v existujúcom uzavretom areáli Základnej školy A. Dubčeka v Martine. Z južnej a východnej strany haly sú vybudované prístupové komunikácie, chodníky pre zásobovanie a prístup do objektu. Výstavba multifunkčnej haly mesto stála 2 577 597 eur a bola podporená dotáciou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky vo výške 1 200 000 eur. Stavbu realizovala spoločnosť 3Energy SK, s.r.o.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama