Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Zamestnanci Úradu ŽSK môžu využívať služobné elektrobicykle

Autor: Žilinský samosprávny kraj
Foto: Žilinský samosprávny kraj
Uverejnené: 03. júl 2024

Zamestnanci Úradu Žilinského samosprávneho kraja majú k dispozícii ekologickú alternatívu dopravy. Pre účely služobnej cesty môžu využiť horský elektrobicykel alebo trekingový bicykel. 

Elektrické bicykle sú čoraz obľúbenejšia ekologická forma dopravy. Do vozového parku pribudli 2 ks horských elektrobicyklov a 2 ks trekingových bicyklov. Zamestnanci si bicykel rezervujú prostredníctvom interného elektronického objednávacieho systému.

Zabezpečenie trekingových a elektrobicyklov je vyústením snahy vedenia úradu zvýšiť ekologické povedomie zamestnancov. Chceme ich viesť k tomu aby využívali alternatívne zdroje dopravy, ideálne na dennej báze.  Elektrobicykle šetria prírodu aj sily, doprava je ekologická a efektívna a sú pohodlným a praktickým spôsobom dopravy,“ upresnila Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Bicykle s jednoduchým dizajnom a logom ŽSK sú vybavené zadným stojanom a nosičom, k dispozícii sú dve veľkosti M a L. Zamestnanci sa v prípade použitia služobných bicyklov musia riadiť povinnosťami vyplývajúcimi zo Zákona pre cyklistov 508/2021 Z. z. Nákup bicyklov bol predmetom verejného obstarávania, ich cena je 5 080 eur s DPH. Zamestnanci Úradu ŽSK sa každoročne aktívne zapájajú aj do celoslovenskej kampane Na bicykli do práce. V roku 2023 sa Žilinský samosprávny kraj umiestnil v súťaži samospráv na 2. mieste.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

Reklama