Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinský deň zdravia 2024 zožal skvelý úspech!

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 04. júl 2024

Martin (27.6.2024) - Druhá júnová sobota v Martine patrila športu a zdraviu. Na Divadelnom námestí sa zišlo viac ako tisíc divákov všetkých vekových kategórií, aby sa zapojili do rôznych aktivít, ktoré nielen podporujú zdravý životný štýl, ale aj prispievajú na charitatívne účely.

Tí, ktorí sa aktívne nezúčastnili, si pochvaľovali fyzioterapiu, masáže a rôzne zdravotné merania úplne zdarma. Martinčania radi športujú a záleží im na svojom zdraví. Práve preto sa mesto Martin v spolupráci s partnermi rozhodlo zorganizovať nultý ročník Martinského dňa zdravia. V sobotu 8. júna sa na Divadelnom námestí predstavili martinskí tréneri s tými najzaujímavejšími tréningami, ktoré v meste máme, samozrejme, pre všetkých úplne zadarmo.

Návštevníci si mohli sami vyskúšať, čo znamená crossfit, zumba, piloxing a množstvo iného. V rámci hlavného programu sa predstavila aj známa slovenská influencerka Tatiana Žideková, ktorá spolu s Balance TV prvýkrát predviedla svoje športové umenie pred zaplneným martinským námestím. Tí, ktorí športovať nechceli, mohli zdarma využiť fyzioterapiu, masáže, zdravotné merania, či zapojiť sa do zaujímavých súťaží o atraktívne ceny.

Šport a zdravie sú tiež neoddeliteľnou súčasťou martinských základných škôl. Jednou z hlavných charitatívnych aktivít Martinského dňa zdravia bola možnosť, “vyšliapať” sponzorské príspevky priamo pre martinských školákov. A zapojiť sa mohol úplne každý. Za každých 10 spálených kalórií na stacionárnych bicykloch získali školy finančný dar od rôznych sponzorov. Výsledky tejto iniciatívy boli úžasné a ukázali silnú podporu žiakov, rodičov, učiteľov a aj samotných riaditeľov, ktorí neváhali a pomohli svojim žiakom “vyšliapať”, čo najviac.

Kalórie sa na konci podujatia premenili na eurá, ktoré vďaka partnerom odovzdalo vedenie mesta priamo školám. “Martinský deň zdravia nám ukázal, aké to je, keď sa spoja rodiny, školy a firmy za účelom podpory zdravého životného štýlu a vzdelávania. Sme hrdí na všetkých, ktorí sa zúčastnili a prispeli k tomuto podujatiu,” povedal primátor mesta Martin Ján Danko.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama