Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Do vozového parku Správy ciest ŽSK pribudlo 5 nových vozidiel, oprava ciest bude rýchlejšia a efektívnejšia

Autor: Žilinský samosprávny kraj
Foto: Žilinský samosprávny kraj
Uverejnené: 18. júl 2024

Erika Jurinová, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja dnes odovzdala do užívania Správe ciest ŽSK päť nových vozidiel, ktoré budú využívané na opravy vozoviek vo všetkých regiónoch Žilinského kraja.

Žilinský samosprávny kraj do týchto moderných strojov investoval 1 660 896 EUR s DPH. Obstaraných bolo päť kolesových rýpadiel. „Tieto univerzálne vozidlá, budú použité na efektívne opravy a údržbu ciest. Spolu s nadstavbovými zariadeniami dokážu frézovanie vozoviek, zametanie, nakladanie materiálu, frézovanie priekop, kosenie a mulčovanie,“ objasnil Juraj Lazúr, generálny riaditeľ Správy ciest ŽSK. Vozidlá budú pridelené jednotlivým závodom Správy ciest ŽSK (Závod Horné Považie, Závod Kysuce, Závod Liptov, Závod Orava, Závod Turiec).

Hlavné výhody kolesových rýpadiel

Integrované prídavné zariadenia: Kolesové rýpadlá sú vybavené združenými prídavnými zariadeniami, ako sú zametacia kefa, sekáč, zbieracia lyžica a fréza. Táto integrácia umožňuje rýchlu, hospodárnu a efektívnu opravu výtlkov, čo je obzvlášť dôležité po zimných mesiacoch, keď sa na vozovkách objavuje najviac poškodení.

Úspora nákladov a zdrojov: Tieto stroje eliminujú potrebu ďalších prepravných a sprievodných vozidiel, čím sa znižujú náklady na techniku a pracovné sily. Na opravu výtlkov postačia dvaja pracovníci, zatiaľ čo v minulosti bolo potrebných štyroch až šiestich pracovníkov. Navyše, nie je potrebné odstavovať alebo obmedzovať cestnú premávku, čo minimalizuje dopad plynulosť dopravy.

Flexibilita a všestrannosť: Kolesové rýpadlá sú vybavené rýchloupínacím systémom a hydraulickou otočnou hlavou, čo umožňuje jednoduché pripojenie ďalších mechanizmov, ako sú mulčovacia hlava alebo výkopová priekopová fréza. Táto flexibilita umožňuje využitie strojov nielen na opravy výtlkov, ale aj na údržbu zelene a čistenie priekop.

Bezpečnosť a efektivita: Minimálny previs zadnej časti karosérie je ideálny pre prácu na cestách v úzkych miestach alebo v jednom jazdnom pruhu, čo zvyšuje bezpečnosť pracovníkov aj cestnej premávky. Samohybný mechanizmus umožňuje presun rýchlosťou až 40 km/h, čím sa znižuje čas potrebný na prepravu medzi pracoviskami a na prepravu nie je potrebné žiadne ďalšie vozidlo.

Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK:Tieto nové multifunkčné vozidlá sú ďalším krokom k zlepšovaniu kvality ciest v správe Žilinského samosprávneho kraja.  Vzhľadom na ich multifunkčnosť a príslušenstvo ich budeme využívať celoročne, čím sa nielen výrazne zlepší kvalita a efektívnosť údržby ciest v Žilinskom kraji, ale dosiahneme aj úsporu nákladov na techniku a pracovné sily a zároveň zvýšime bezpečnosť a efektivitu práce Správy ciest ŽSK.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

Reklama