Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Dopravná karta je opäť vďaka Žilinskej župe ZADARMO!

Autor: Žilinský samosprávny kraj
Foto: Žilinský samosprávny kraj
Uverejnené: 08. august 2024

Cestujúci majú aj počas tohto leta možnosť vybaviť si dopravnú kartu zadarmo. Náklady na jej vydanie hradí Žilinský samosprávny kraj.

Držitelia dopravnej karty môžu získať zľavu vo výške v  priemere 20 %, v porovnaní s platbou v hotovosti a držitelia predplatného cestovného lístka IDS ŽSK (platného na obdobie 30, 90, 365 dní) môžu cestovať ešte lacnejšie, a to až so zľavou až do 40 %. Kredit na karte nie je časovo obmedzený. Predplatný cestovný lístok IDS ŽSK si cestujúci kupuje na vybrané zóny, ktorými chce pravidelne cestovať, a na základe toho mu bude vypočítaná cena cestovného za dané obdobie. Je možnosť si zakúpiť aj denný cestovný lístok (24 hod. alebo 72 hod.)

Počas víkendov a sviatkov si môžu cestujúci zakúpiť aj cestovný lístok, ktorým môžu neobmedzene počas jeho platnosti cestovať 2 dospelí a 3 deti do 16 rokov, a to v celom integrovanom území, s využitím všetkých dopravných prostriedkov zapojených dopravcov (vlak, prímestské́ autobusy, MHD Žilina, Martin, KNM alebo Čadca). Podmienkou takéhoto cestovného lístka je, že v skupine cestujúcich musí byť 1 dospelý a 1 dieťa.

Do IDS ŽSK je v súčasnosti zapojených 6 okresov: Žilina, Bytča, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Martin a Turčianske Teplice a 5 dopravcov: SAD Žilina, ZSSK - vlaky, ARRIVA Liorbus, DPMŽ v Žiline a DPMM v Martine. Držitelia predplatného cestovného lístka IDS ŽSK môžu cestovať ľubovoľne autobusmi, vlakmi a aj MHD v Martine, Žiline, Čadci, či Kysuckom Novom Meste. 

Autobusovú dopravu v regiónoch Orava, Liptov, Turiec, Kysuce a Horné Považie financuje Žilinský samosprávny kraj. Možnosť vybaviť si dopravnú kartu zdarma, majú cestujúci až do ukončenia tohtoročného Európskeho týždňa mobility, ktorý sa koná v termíne od 16. - 22. 9. 2024.

Dopravnú kartu je možné získať v klientskych a zákazníckych centrách dopravcov, alebo online na www.ubian.sk .

  • SAD Žilina, a. s. (regióny Horné Považie, Turiec, Kysuce):
  • Klientske centrum Žilina - autobusová stanica
  • Klientske centrum Martin - autobusová stanica
  • Klientske centrum Čadca – autobusová stanica
  • Bežná cena dopravnej karty: 5,50 € (minimálny vklad 5 €)
  • ARRIVA Liorbus, a. s. (regióny Liptov a Orava):
  • Zákaznícke centrum Liptovský Mikuláš – autobusová stanica
  • Zákaznícke centrum Ružomberok – autobusová stanica
  • Zákaznícke centrum Dolný Kubín – autobusová stanica
  • Zákaznícke centrum Námestovo – autobusová stanica
  • Zákaznícke centrum Trstená – autobusová stanica

Bežná cena dopravnej karty: 5 € (minimálny vklad 5 €)

Dopravnú kartu je možné dobiť osobne v klientskom alebo zákazníckom centre dopravcu, v autobuse u vodiča alebo online: www.ubian.sk. Cestovné je možné uhradiť aj prostredníctvom virtuálnej dopravnej karty v mobilnej aplikácii Ubian a Google Pay.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM