Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Mesto Martin slávnostne otvorilo zrekonštruované Turistické informačné centrum

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 08. august 2024

Martin (8.8.2024) – Turistické informačné centrum (TIC) dnes slávnostne znovuotvorilo svoje brány po rozsiahlej rekonštrukcii interiéru. Vďaka tomu bude disponovať modernými a reprezentatívnymi priestormi, ktoré sú pripravené privítať turistov a návštevníkov nielen z domova, ale aj zo zahraničia a stane sa vyhľadávaným východiskovým miestom pre spoznávanie Martina a regiónu Turiec.

Znovuotvorenia sa zúčastnili zástupcovia primátora mesta Martin, zamestnanci Oddelenia pre stratégiu, regionálny rozvoj a cestovný ruch (pod ktoré TIC organizačne patrí), ako aj zástupcovia Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec, poslanci mestského zastupiteľstva a široká verejnosť. Po úvodných príhovoroch mali návštevníci možnosť prezrieť si novo zrekonštruované priestory, propagačné materiály a ponúkané suveníry.

Referenti Turistického informačného centra poskytovali podrobné informácie o regióne Turiec a meste Martin, pričom súčasťou otvorenia bolo aj predstavenie možností aktívneho
trávenia voľného času vďaka členom spoločnosti Fatra Ski. Turistické informačné centrum mesta Martin hrá dôležitú úlohu v poskytovaní informácií nielen priamo v centre, ale aj v online priestore prostredníctvom sociálnych sietí a webovej stránky www.zazimartin.sk.

Cieľom je prilákať čo najširšie spektrum návštevníkov, vrátane zahraničných turistov, a prezentovať mesto ako atraktívnu destináciu pre všetkých milovníkov umenia a kultúry. Je dôležité, aby obyvatelia mesta Martin vedeli, kam majú nasmerovať turistov a návštevníkov, ktorí prídu spoznávať náš krásny región. Turisticko informačné centrum sa tak stane trvalou súčasťou centra mesta, vždy pripravené poskytnúť potrebné informácie a služby pre všetkých, ktorí ho navštívia.

Rekonštrukcia odštartovala už začiatkom mája a bola financovaná prevažne z členského príspevku mesta Martin do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec, pričom finančné prostriedky boli poskytnuté aj z dotácie Ministerstva cestovného ruchu a športu SR, ako aj príspevku od Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama