Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martin predstavuje ďalší krok v modernizácii zberu odpadu

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 12. august 2024

Martin, 12. august 2024 – Mesto Martin dnes oficiálne uviedlo do prevádzky ďalšie polopodzemné kontajnery, čím pokračuje vo svojej stratégii modernizácie a ekologizácie systému zberu odpadu.

Nové kontajnery sú umiestnené v dvoch nových lokalitách, čím sa celkový počet takýchto stojísk v meste zvýšil na trinásť. Doterajšie úspechy pri budovaní stojísk polopodzemných kontajnerov posúvajú mesto Martin na čelo slovenských miest, ktoré zavádzajú moderné a ekologické riešenia v oblasti odpadového hospodárstva. Martin pokračuje v integrácii moderných riešení v zbere odpadu, ktoré prinášajú výhody nielen z hľadiska čistoty a ekológie, ale aj z pohľadu efektívneho využívania verejného priestoru. Sústredením odpadu do menších priestorov sa otvára viac možností pre parkovanie a iné verejné využitie, čím sa zvyšuje kvalita života v meste.

Sme hrdí na to, že Martin pokračuje v trende zlepšovania mestského prostredia a infraštruktúry. Polopodzemné kontajnery prinášajú obyvateľom nielen vyšší komfort, ale aj výrazné zlepšenie čistoty a efektivity zberu odpadu v našom meste. Pridanou hodnotou je aj zavedenie stojísk pre kuchynský odpad a plánované rozšírenie o zber textilu, čo výrazne prispeje k zlepšeniu životného prostredia v našom meste," povedal Ján Danko, primátor mesta Martin.

Okrem nových polopodzemných kontajnerov mesto Martin inštalovalo na pešej zóne inteligentný samolisovací kontajner na komunálny odpad. Moderný odpadkový kôš, napájaný solárnou energiou, dokáže stlačiť odpad až päťnásobne, čo výrazne znižuje potrebu jeho častého vyprázdňovania. Navyše je vybavený smart technológiou, ktorá upozorní na jeho naplnenie, čo umožňuje efektívnejší zber odpadu.

Veríme, že tento inovatívny prístup k zberu odpadu na pešej zóne bude pozitívne prijatý nielen obyvateľmi, ale aj návštevníkmi mesta. Počas testovacej prevádzky, ktorá potrvá do konca roka, budeme starostlivo sledovať jeho efektívnosť a prínosy pre naše mesto," uviedol Ján Danko, primátor mesta Martin.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama