Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Krajšia jeseň života pre martinských seniorov: mesto otvára nový denný stacionár

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 21. august 2024

Martin, 21. august 2024 – Dva roky od otvorenia Centra sociálnych služieb Podháj, mesto Martin môže rozšíriť jeho fungovanie o denný stacionár. Vďaka licencii od Žilinského samosprávneho kraja vznikne priamo v budove centra sociálnych služieb prvých päť miest.

V najbližších mesiacoch mesto plánuje počty prijatých seniorov navýšiť a rozšíriť o nové miesta. Práca so seniormi je jednou z dlhodobých priorít vedenia mesta Martin. „Jeseň života je čas, kedy by nikto nemal byť sám a už vôbec by nemal prestať byť aktívny. V Martine existuje viacero klubov dôchodcov, ktoré plnohodnotne trávia voľný čas a venujú sa rozličným záľubám. Práve preto považujem za povinnosť, aby sme ich podporovali a vytvorili pre nich bezpečné, pohodlné a priateľské zázemie. Otvorenie denného stacionára je v tomto ohľade významným posunom,“ zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko. Mesto plánuje začínať s piatimi seniormi, pričom v najbližších mesiacoch sa stacionár rozšíri nielen o prijatých žiadateľov, ale aj o miesta v iných mestských častiach.

Denný stacionár je miesto, kde budú môcť seniori tráviť svoj čas rozmanitými činnosťami a stretávať sa so svojim rovesníkmi počas pracovných dní od 7:00 hod. do 16:00 hod. Stacionár sa bude nachádzať priamo v budove Centra sociálnych služieb na Podháji, kde sa o seniorov bude starať kvalifikovaný personál. Pre všetkých bude pripravené množstvo aktivít, vrátane pomoci pri odkázanosti, sociálneho poradenstva, rehabilitácie a stravovania vrátane špeciálnych diét.

Personál, samozrejme, zabezpečí dohľad a pomoc s každodennými aktivitami, vrátane podávania jedla, podávania liekov a osobnej hygieny. Záujemcovia o miesto v dennom stacionári sa môžu hlásiť už dnes. Všetky potrebné informácie o registrácii nájdete na: www.martin.sk/dennystacionar


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama