Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Dopravno-bezpečnostné opatrenia na území Žilinského kraja v mesiaci október 2024

Autor: KR PZ Žilina
Foto: KR PZ Žilina
Uverejnené: 02. október 2024

V záujme pozitívne ovplyvňovať cestnú premávku s cieľom zníženia počtu dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví bude v mesiaci október 2024 opäť viac policajtov aj na cestách Žilinského kraja.

Dňa 07. októbra 2024 v skorých ranných hodinách prebehne na celom území celokrajská osobitná kontrola zameraná na zisťovanie alkoholických nápojov a iných návykových látok u vodičov motorových a nemotorových vozidiel.

Do opatrení budú zapojení príslušníci služby dopravnej, poriadkovej i železničnej polície Policajného zboru. Policajti budú vykonávať kontroly na miestach a v časoch, kde dochádza podľa analýz dopravno-bezpečnostnej situácie k dopravným nehodám s následkom na živote a zdraví. Policajti sa zamerajú najmä na kontrolu tých porušení pravidiel cestnej premávky, ktoré sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


príbuzné témy

Reklama