Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

ZŠ Jozefa Kronera získa novú tvár vďaka investícií viac ako 400 000 eur

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 10. október 2024

Martin (10.10.2024) – Európske zdroje na rozvoj vzdelávania a inklúzie mesto Martin použije aj na rozsiahlu rekonštrukciu Základnej školy Jozefa Kronera na Ľadovni. Predpokladaný rozpočet projektu, ktorý by mal byť spustený v priebehu roka 2025, presahuje 400 000 eur.

Mestu Martin a jeho partnerom je v rámci európskej pomoci v oblasti vzdelávania a inklúzie pridelených 1,37 milióna eur. Väčšina týchto zdrojov bude v Martine určená na rekonštrukcie dvoch škôl – J. V. Dolinského v Priekope a Jozefa Kronera na Ľadovni. „Vzdelávanie a podpora žiakov a mládeže je pre nás dlhodobou prioritou. Som preto šťastný, že sa nám podarilo vytvoriť dva komplexné projekty, ktoré nielen zlepšia celkové podmienky v obidvoch školách, ale vytvoria z nich miesto pre všetky deti. Každý z nás je rozdielny a zaslúži si miesto v spoločnosti. A práve o tom je inklúzia. O vzájomnej tolerancii, podpore a uvedomení si svojej hodnoty. Naše deti si ju rozhodne zaslúžia,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

Projekt rekonštrukcie Základnej školy s materskou školou, Jozefa Kronera je rozdelený na dve časti: budovanie a modernizácia učební a výstavba a rekonštrukcia školských športovísk. V súlade s projektom bude v budove základnej školy vybudovaná tzv. snoezelen miestnosť, čo je vlastne terapeutická učebňa novej generácie pre prácu špeciálnej pedagogičky, unikátna pre celé mesto. Zrekonštruované budú aj pergoly vonkajšieho areálu a vybudovaná bude bezbariérová rampa pri vstupe do hlavnej budovy školy. V rámci športovísk projekt počíta s vybudovaním atletickej dráhy s doskočiskom a vybudovaním workoutového a športového ihriska so športovo - hernými prvkami.

Predpokladaný rozpočet investície je 437 748 eur. Mesto momentálne pripravuje podklady pre verejné obstarávanie, ktoré rozpočet zreálni. Rekonštrukcia by mala byť realizovaná v priebehu roka 2025.


príbuzné témy

Reklama