Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Naše nemocnice a poliklinika sa prezentujú budúcim lekárom

Autor: Žilinský samosprávny kraj
Foto: Žilinský samosprávny kraj
Uverejnené: 10. október 2024

Odbor zdravotníctva ŽSK zorganizoval v priebehu dvoch dní (10. – 11. október 2024) akciu „Tour de nemocnice v ŽSK“. Budúci lekári navštívia zdravotnícke zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK a oboznámia sa s ich fungovaním.

Vyše 30 študentov 4. 5. a 6. ročníka Lekárskej fakulty UK navštívi v priebehu dvoch dní všetkých 5 zdravotníckych zariadení v pôsobnosti žilinskej župy: Kysuckú nemocnicu s poliklinikou v Čadci, Dolnooravskú nemocnicu s poliklinikou v Dolnom Kubíne, Oravskú polikliniku v Námestove, Hornooravskú nemocnicu s poliklinikou v Trstenej a Liptovskú nemocnicu s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši.

Patríme medzi najväčších poskytovateľov ambulantnej a ústavnej zdravotnej starostlivosti v kraji. Našim zámerom je prezentovať budúcim lekárom naše zdravotnícke zariadenia, ich moderné technologické a materiálne vybavenie. V každom z týchto zariadení sa uskutočnilo množstvo pozitívnych zmien, ktoré prispievajú k väčšiemu komfortu personálu i pacientov. Zrealizované boli komplexné rekonštrukcie celých oddelení, ktoré sú vybavené najmodernejšími prístrojmi, čo má pozitívny dopad na státisíce obyvateľov. Veríme, že osobná účasť a návšteva týchto zariadení študentmi, prispeje značnou mierou k tomu, že si pre svoje budúce profesijne pôsobenie vyberú práve nás – naše nemocnice či polikliniku, to je cieľom,“ informovala Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Budúci lekári sa v priebehu dvoch dní v rámci exkurzie oboznámia s činnosťou jednotlivých oddelení, dostali príležitosť osobne sa porozprávať so súčasnými lekármi a absolvovali tiež odborný sonografický workshop.

Silvia Pekarčíková, riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK: „Tour de nemocnice v ŽSK sme zorganizovali pre medikov s cieľom vidieť a zažiť, že aj v regionálnych nemocniciach pracujeme s najmodernejšou technikou, máme príjemné, moderné prostredie pre pacientov a personál.  Tým chceme rozšíriť rozsah vedomostí mladých medikov o možnosti práce v našich nemocniciach a tak zatraktívniť zdravotnícke zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Je to len jedna z mnohých aktivít, ktoré ako odbor zdravotníctva robíme, aby sme navýšili počet lekárov a sestier v našich zariadeniach a naplnili tak svoj hlavný cieľ – zastabilizovať zdravotnícky personál v našich zariadeniach.“

Žilinský samosprávny kraj zároveň podpísal s Lekárskou fakultou Univerzity Komenského v Bratislave Memorandum o spolupráci za účelom zvyšovania kvality vzdelávania študentov medicíny a tiež za účelom predstavenia práce a realizácie študentskej praxe v zdravotníckych zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.


príbuzné témy

Reklama