Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinskí futbalisti tlieskajú: mesto vymenilo povrch ihriska na Hurbanke!

Autor: Mesto Martin
Foto: Mesto Martin
Uverejnené: 18. október 2024

Martin (17.10.2024) – Primátor mesta Martin Ján Danko vo štvrtok 17. októbra symbolicky odovzdal riaditeľke Základnej školy s materskou školou, Hurbanova Renáte Mračkovej kľúč od nového umelého trávnika na futbalovom ihrisku. Desiatky mladých športovcov a reprezentantov tak budú môcť trénovať na modernej, bezpečnej a kvalitnej ploche.

Základná škola s materskou školou, Hurbanova 27 je domovom najúspešnejšieho martinského futbalového klubu FOMAT Martin. Tréneri a učitelia pracujú s talentovanou mládežou už od útleho veku, aby zabezpečili najlepšie podmienky pre jej rozvoj. „Investície do vzdelávania a športu sa vždy vyplatia. Teším sa, že ako mesto sme mohli zabezpečiť nový umelý trávnik pre jednu z našich najväčších škôl, ktorú využijú nielen deti zo základnej a materskej školy, ale aj kluby. Podpora pohybu a zdravého životného štýlu je rozhodne smer, ktorým sa naše mesto chce uberať aj v budúcnosti,“ zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko. Nový športový povrch vytvorí lepšie herné podmienky pre futbalové tréningy a zápasy, zlepší celoročnú využiteľnosť ihriska bez ohľadu na poveternostné podmienky a zníži výdavky na údržbu.

Rekonštrukcia pôvodného trávnika, ktorý dlhodobo nespĺňal štandardy kvality, trvala 60 dní a mesto stála 183 857 eur. Zhotoviteľ sa postaral o zemné práce, dodávku a montáž umelej trávy. Športový povrch bude spravovať Základná škola s materskou školou, Hurbanova. Na škole študuje 734 žiakov, medzi ktorými je 41 evidovaných športovcov na prvom stupni a 89 na druhom. Riaditeľka školy plánuje športový areál v budúcnosti otvoriť aj pre verejnosť.


príbuzné témy

Reklama