Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Islandská delegácia na Jesseniovej lekárskej fakulte UK

Autor: JLF UK Martin
Foto: JLF UK Martin
Uverejnené: 13. máj 2023

V utorok 9. mája navštívila Jesseniovu lekársku fakultu UK v Martine delegácia z islandského mesta Akureyri.

Dekanka prof. MUDr. Andrea Čalkovská, DrSc. a prodekan doc. MUDr. Martin Janík, PhD. privítali delegáciu na čele s honorárnym konzulom Slovenskej republiky na Islande Runólfurom Oddssonom a asistentkou primátorky mesta Akureyri Huldou Hermannsdóttir. Rokovanie sa nieslo v príjemnej neformálnej atmosfére.

Z mesta, ktoré leží na severe Islandu, prichádza do Martina študovať medicínu viacero tamojších študentov. Členom delegácie bol preto aj bývalý riaditeľ strednej školy v Akureyri Jón Már Héðinsson s manželkou Rósou Sigursveinsdóttir, ktorých potešilo, že sa stretnutia zúčastnili aj 4 bývalí žiaci strednej školy, dnes medici Kristján, Dagný, Hákon a Sylvia.

Zástupcovia JLF UK - prodekan pre zahraničné vzťahy doc. MUDr. Martin Janík a prof. RNDr. Erika Halašová, PhD. navštívili mesto Akureyri začiatkom mája. Na Islande ich čakal bohatý program, ktorý zahŕňal aj promo fakulty na stredných školách. Stretnutí sa zúčastnili aj bývalí študenti JLF UK, ktorí dnes na Islande pracujú ako lekári. Potencionálni záujemcovia o štúdium tak mohli získať cenné informácie priamo z prvej ruky.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

Reklama