Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Sportage jubiluje vo veľkom štýle, na Slovensku sa vyrába už 17 rokov

Autor: Kia Slovakia
Foto: Kia Slovakia
Uverejnené: 07. september 2023

Pri príležitosti 30. výročia modelu Sportage spustila Kia Slovakia 4. septembra výrobu jeho jubilejnej edície. Tá je k dispozícii v úplne novom farebnom prevedení s názvom Wolf Grey a prináša viacero vylepšení, ktoré ešte viac zvýraznia dizajn úspešného modelu. V závode začali druhú generáciu modelu Sportage vyrábať v roku 2006. Odvtedy zišlo z liniek už viac ako 2,36 milióna kusov.

(Teplička nad Váhom) 7. september 2023 – Kia Slovakia začala v roku 2006 vyrábať druhú generáciu modelu Sportage, ktorá vo svojej dobe priniesla výrazné zlepšenie v oblasti dizajnu, kvality, bezpečnosti a výkonu. V závode odvtedy vyrobili celkovo viac ako 2,36 milióna kusov tohto modelu. Z toho viac ako 100 000 kusov modelu druhej generácie, viac ako 800 000 kusov modelu tretej generácie a viac ako 1,1 milióna kusov štvrtej generácie. Od roku 2021 postupne pribúda stále viac vyrobených áut aktuálnej piatej generácie.

Model Sportage oslavuje celosvetovo už 30 rokov a náš závod prispieva k jeho výrobe 17 rokov. Výroba štyroch generácií tohto modelu v našom závode je znakom dlhoročného dopytu a popularity, ktorému sa Sportage teší v neustále sa vyvíjajúcom automobilovom prostredí. S celkovým podielom 53 % od začiatku produkcie v našom závode je to náš najúspešnejší model. Čo sa týka jeho aktuálnej 5. generácie, sme jediný závod na svete, kde sa vyrába jeho kratšia, európska verzia. Tej sme doteraz vyrobili vyše 330-tisíc kusov a dá sa očakávať, že bude úspešná ako predchádzajúca verzia,” povedal Tomáš Potoček, hovorca spoločnosti Kia Slovakia.

Počas doterajšej histórie výroby v Kia Slovakia bol Sportage distribuovaný zákazníkom do celkovo 104 krajín, najviac z nich bolo vyvezených do Veľkej Británie. Exportované boli aj do vzdialenejších krajín ako Austrália či Nový Zéland, to sa však týkalo len tretej generácie modelu. Na Slovensku si za 17 rokov výroby našlo svojho majiteľa 25-tisíc kusov tohto modelu.

Úplne novú farbu karosérie jubilejnej verzie doplnia lesklé čierne obrysové línie na bočných oknách a spojlery. Nové dekoračné vložky v tmavom chrómovom vyhotovení vpredu, vzadu a na bokoch sa postarajú o ešte elegantnejší vzhľad a budú sa vyskytovať exkluzívne vo výročnej edícii. K zvýšenej príťažlivosti dizajnu po stránke exteriéru prispievajú aj nové, športové 19" disky z ľahkej zliatiny vo vysoko lesklej čiernej farbe.

V interiéri poskytujú starostlivo spracované sedadlá zo semišu a umelej kože vodičovi a cestujúcim pocit vysokého komfortu. Výročná edícia ponúka tiež nový špeciálny farebný paket interiéru Midnight Green, ktorý tiež prispieva k zvýšenému prémiovému nádychu modelu Sportage. Výročná edícia sa začne v Európe predávať koncom septembra a postupne sa bude rozširovať na ostatné trhy.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama