Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Zachyť krásu vlakov ZSSK a vyhraj ZSSKvelé ceny

Autor: ZSSK
Foto: Víťazná fotografia v 1. kole, autor - Matej Pleško
Uverejnené: 19. február 2024

BRATISLAVA 19.02.2024. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) opäť spúšťa mimoriadne obľúbenú fotografickú súťaž ZSSKvelé zábery, ktorá pozýva na cestu za originálnymi železničiarskymi zážitkami. Súťaž je určená pre širokú verejnosť a jej cieľom je zachytiť krásu Slovenska a vlakov ZSSK v rôznych prostrediach.

Súťaž je rozdelená do piatich kôl, ktoré sa konajú v termínoch školských prázdnin. Prvé “jarné” kolo začína už dnes pondelok 19. februára. Zachyťte pohľad na vlak v prírode spolu s výhľadmi na hory alebo prebúdzajúcou sa krajinou. Fantázii sa medze nekladú a lokalita je neobmedzená.

Harmonogram jednotlivých kôl:

  • Jarné prázdniny (19. februára – 10. marca)
  • Veľkonočné prázdniny (28. marca – 10. apríla)
  • Letné prázdniny (15. júna – 15. septembra)
  • Jesenné prázdniny (29. októbra – 10. novembra)
  • Vianočné prázdniny (20. decembra – 7. januára)

Víťazi jednotlivých etáp, ako aj absolútny víťaz vzíde z hlasovania verejnej ankety, ktorá bude na sociálnych sieťach ZSSK. Fanúšikovia tak budú môcť ovplyvniť výsledky súťaže a zapojiť sa do nej počas celého priebehu.

A čo vás čaká, keď nafotíte ZSSKvelé zábery?

Všetci, ktorí splnia podmienky súťaže, vyhrajú 10 € kredit do ZSSK ID. Absolútny víťaz súťaže získa 250 € kredit do ZSSK ID, ktorý mu umožní precestovať po Slovensku až 5 990 kilometrov.

Podmienky pre zapojenie sa do súťaže a získanie výhry:

  • Do súťaže môžete v termíne jednotlivých etáp prihlásiť fotografie, na ktorých je zachytený interiér vlaku ZSSK alebo vlak ZSSK v exteriéri, pričom musí byť identifikovateľné, že ide práve o vlak národného dopravcu.
  • Fotografie musia rešpektovať tému kola (ročné obdobie), nesmú obsahovať tváre ľudí (ak na fotografiách budú zachytené tváre osôb, musí mať autor vysporiadané práva na ich použitie).
  • Odosielateľ musí byť autorom fotografie alebo musí mať s autorom uzatvorenú licenčnú zmluvu na použitie diela.
  • E-mail s fotografiou musí obsahovať popis: typ vlaku, miesto, krátky popis/príbeh.
  • Súťažné fotografie musia mať technické špecifikácie: minimálny rozmer fotografie: 3500 x 4900 px, výškový formát alebo šírkový formát, rozlíšenie 300 DPI, nekomprimovaný JPG, PNG, TIFF, raw.

Podrobné informácie o súťaži, podmienkach účasti a témy jednotlivých kôl nájdete na webovej stránke www.zssk.sk/skvele-zabery.

 Ako sa zapojiť:

  • Do súťaže bude zaradený každý, kto v termíne konkrétnych etáp zašle e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. jednu alebo viac fotografií vlaku ZSSK v krajine alebo výhľadu z vlaku.
  • Uzávierka prvého kola súťaže je 10. marca do 23:59.
  • Odborná porota vyberie pri jednotlivých kolách semifinalistov, z ktorých verejným hlasovaním na sociálnych sieťach vzíde víťaz konkrétneho kola. Posledná verejná anketa v úvode roka 2025 určí absolútneho víťaza.
  • Mená výhercov budú zverejnené na sociálnych sieťach ZSSK ako aj na: zssk.sk/skvele-zabery.

Minulý ročník súťaže sa tešil veľkému záujmu. Počas desiatich mesiacov sa doň zapojilo 214 autorov, ktorí ZSSK doručili viac ako 600 fotografií. Fotografie zachytávali vlaky v rôznych prostrediach, od malebnej krajiny cez majestátne viadukty až po zasnežené hory. V priebehu roka sa tak striedali zábery podľa ročných období a ponúkali tak pestrý a dynamický obraz slovenskej železnice. Absolútnym víťazom súťaže sa stal Maroš Stacho s pôsobivou fotografiou, ktorá zachytáva ikonický pohľad na železničnú trať s bratislavským hradom v pozadí. Galériu víťazných fotografií si môžete pozrieť na: www.zssk.sk/skvele-zabery.

Výherné fotografie môžu byť použité v rámci komunikácie ZSSK, napr. aj portáli #vlakomnavylet, ktorý ponúka bohatý výber tipov na výlety po celom Slovensku. Preskúmajte čarokrásne zákutia, od majestátnych Tatier až po malebné dedinky. Objavte bohatú históriu a kultúru, navštívte hrady, múzeá a galérie. Vychutnajte si jedinečné prírodné krásy, tajomné jaskyne, priezračné jazerá a scenérie, ktoré berú dych. Pridajte sa k #vlakomnavylet a zažite nezabudnuteľné dobrodružstvo.

Veríme, že tieto zábery inšpirujú aj ostatných, aby vyrazili za krásami Slovenska ekologickým a udržateľným spôsobom – vlakom.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama