Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

15-minútová dostupnosť: Čas, ktorý určuje atraktivitu lokality

Autor: Martinské Terasy
Foto: Martinské Terasy
Uverejnené: 07. jún 2024

Projekt individuálnej bytovej výstavby Martinské Terasy vznikol na základe územného plánu mesta Martin, ktorý bol vypracovaný ešte v deväťdesiatych rokoch. Urbanistická koncepcia už v tom čase počítala s rozvojom juhovýchodných častí mesta Martin.

Atraktivita mesta však nezávisí iba od počtu bytov či domov. Podstatná je dostupnosť základných služieb a to nie len pomocou dopravy autom či MHD ale aj pešo, bicyklom alebo kolobežkou. Podľa trendu 21. storočia by sa mali obyvatelia mesta, mestskej časti či lokality s individuálnou bytovou výstavbou dostať k občianskej vybavenosti práve do pätnástich minút chôdze.

Martinské Terasy spĺňajú predpoklady 15-minútového pravidla

Lokalita IBV Martinské Terasy v mestskej časti Martin – Sever dáva predpoklady na komfortné a moderné bývanie s kompletnou infraštruktúrou. Samotná investícia do kúpy pozemkov a výstavby rodinného domu má však oproti iným lokalitám v okrese Martin výraznú výhodu – tou je práve dostupnosť. V blízkosti do 15 minút chôdze sa nachádza škola, škôlka, potraviny, obchodné domy, pošta, zástavka MHD, rôzne miesta hranie alebo športové aktivity. Celková vzdialenosť bodov záujmu alebo služieb je teda v okruhu od 400 do 1200 metrov.

Výhody, ktoré ocenia všetky vekové kategórie

Ak plánujete bývanie vo dvojici či s rodinou, na Martinských Terasách určite oceníte výhody praktickej dostupnosti vášho nového bývania. Ráno odprevadíte deti do škôlky či školy bez toho, aby ste museli čakať v dlhých kolónach. Potraviny a základné služby sú jednoducho dostupné aj na bicykli či kolobežkou. V okolí pozemkov sa nachádza zároveň príjemná zeleň aj miesta ktoré ponúkajú možnosti na športové aktivity. Prostredie je zároveň ako stvorené na komunitný život – môžete si naplánovať grilovanie a posedenie s rodinou či susedmi alebo vyraziť na bicykli ktorýmkoľvek smerom.

Našou ambíciou je pripraviť priestor na bývanie, v ktorom sa budete cítiť dobre a spokojne. Dostupnosť služieb je jedným z kľúčových prvkov pri výbere lokality, s čím sme počítali už pri návrhu projektu IBV Martinské Terasy. Aktuálne máme za sebou úpravu pozemkov – odstránenie náletových drevín v okolí prístupovej cesty z mestskej časti Martin - Sever, kde sme postupovali v súlade s požiadavkami úradov. Záujemcom o nové bývanie našu lokalitu radi predstavíme aj osobne, obhliadku pozemkov je možné naplánovať kedykoľvek,“ informuje Jaroslav Gajdošík, zástupca spoločnosti Martinské Terasy.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama