Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Logistické centrum v Rakove: Spoločnosť LIDL sa zatiaľ k výstavbe nevyjadruje

Autor: Matej Bórik
Foto: Turiec Online
Uverejnené: 05. september 2024

Logistické centrum LIDL v obci Rakovo bude zabezpečovať centrálne skladovanie predajného sortimentu spoločnosti v zásobovanom regióne obchodných predajní a expedíciu tovaru do jednotlivých prevádzok podľa individuálnej potreby predajní na dennej báze. Celková plocha výstavby areálu predstavuje výmeru 191 981 m2.

Areál Logistického centra bude pozostávať zo samotnej skladovej haly, nákladnej vrátnice, vrátnice pre zamestnancov a návštevy, objektu zázemia pre vodičov kamiónov, objektov technického vybavenia, vnútro-areálových komunikácií, parkoviska pre osobné a nákladné automobily a z napojenia na cestu I/65 okružnou križovatkou.

Na pozemku logistického centra bude umiestnených 323 parkovacích miest pre osobné vozidlá a 96 parkovacích miest pre nákladné vozidlá (návesové a prívesové súpravy). Súčasťou oplotenia zo severnej a západnej strany bude protihluková stena, navrhnutá v súlade s hlukovou štúdiou. Z južnej strany bude protihlukovú funkciu zabezpečovať protihlukový val, osadený zeleňou.

Dopravné napojenie areálu je navrhované prestavbou existujúceho dopravného napojenia plánovanej ČS PHM VOMS na okružnú križovatku s priemerom 40,00 m, šírkou jazdného pruhu na okruhu 4,50 m (šírka spevnenej časti na okruhu 5,50 m) a šírkou prstenca 3,00 m.

V súvislosti s prípravou výstavby logistického centra LIDL v Rakove bol oslovený investor NAVOS s. r. o., avšak na nižšie uvedené otázky spoločnosť neodpovedala.

  1. Logistické centrum bude vybudované na ploche viac než 63 000 m2, kam samozrejme patrí aj miesto na parkovanie a logistiku vozidiel. S kými vodozádržnými opatreniami počítate vo vašom areáli?
  2. Samotná plocha budov môže byť zaujímavá vzhľadom na akumuláciu slnečnej energie, plánujete využiť napríklad solárne panely, prípadne úschovu energie do batérie alebo virtuálnej batérie?
  3. Podľa dostupných informácií bude v novom logistickom areáli viac než 400 pracovných miest, zvažujete napríklad parkoviská pre bicykle, kolobežky elektrobicykle, prípadne firemný „bike sharing“?
  4. Malo by podľa vás zmysel vyčleniť priestor v obci na firemnú škôlku, prípadne družinu pre deti zamestnancov?
  5. V blízkosti budúceho areálu sa nachádza železničná vlečka, zvažujete jej využívanie na prepravu tovaru?

Miesto železničnej vlečky v blízkosti pozemkov spoločnosti NAVOS

Spoločnosť LIDL poskytla nasledovné stanovisko: "Aktuálne máme na Slovensku 164 predajní, ktoré tovarom zásobujeme z troch logistických centier (Sereď, Nemšová, Prešov). V súvislosti s ďalším rozširovaním našej siete máme záujem rozšíriť aj počet našich logistických centier, pričom do úvahy prichádza aj spomenutá lokalita. Proces výstavby logistického centra je však mimoriadne náročný a dlhý, potrebné je správoplatnenie viacerých podkladov. Pred ukončením tohto procesu je z nášho pohľadu ťažké odhadnúť ďalší vývoj a preto sa nateraz nebudeme bližšie vyjadrovať," uviedol za spoločnosť LIDL Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie.

Dokumentácia k logistickému centru LIDL Rakovo na stiahnutie


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama