Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Športový deň rektora Žilinskej univerzity 2024

Autor: Žilinská univerzita v Žiline
Foto: Žilinská univerzita v Žiline
Uverejnené: 13. september 2024

Vo štvrtok 12. septembra ožila Žilinská univerzita už 13. ročníkom prestížneho podujatia – Športový deň rektora (ŠDR), ktoré sa konalo v jej inovatívnom prostredí. Atmosféru podujatia dotvárali moderné priestory univerzitného campusu na Veľkom Dieli, ktoré svojimi športovými možnosťami a špičkovým zázemím neprestávajú lákať športových nadšencov. Podujatia sa zúčastnilo 314 športovcov z radov zamestnancov a doktorandov UNIZA. Víťazom Putovného pohára sa stal tím rektorátu.

Centrom diania bol ikonický Atletický štadión UNIZA na Veľkom Dieli. Na otváracom ceremoniáli ŠDR 2024 sa zúčastnili v zastúpení pána rektora prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing Jozef Ristvej, prorektorka pre vzdelávanie Anna Križanová, kvestorka UNIZA Jana Gjašiková, prorektor pre informačné systémy Michal Koháni, prodekan pre vedu a výskum Peter Hockicko, prodekan pre rozvoj a zahraničné vzťahy Martin Boroš a zástupca ÚTV UNIZA Marián Hrabovský.

Športový deň rektora 2024 privítal početné výpravy zamestnancov a doktorandov univerzity, ktorí si mohli vybrať z bohatého programu disciplín, od malého futbalu a volejbalu až po atletiku, lukostreľbu a „veselú štafetu“. V neďalekých objektoch UNIZA sa súťažilo v tenise, bedmintone a preťahovaní lanom. Nesúťažnými disciplínami tohto ročníka boli Nordic Walking a cykloturistika, ktoré pridali športu aj relaxačný rozmer.

Podujatia sa zúčastnilo 314 športovcov z radov zamestnancov a doktorandov UNIZA, pričom mnohí z nich súťažili vo viacerých disciplínach. Víťazom Putovného pohára sa stal tím rektorátu, ktorý v napínavom súboji porazil Fakultu prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov (FPEDAS UNIZA), zatiaľ čo bronz získala Fakulta bezpečnostného inžinierstva (FBI UNIZA). Výsledky najlepších pretekárov nájdete na stránke http://utv.uniza.sk.

Organizátormi celej športovej akcie boli už tradične Ústav telesnej výchovy Žilinskej univerzity (ÚTV UNIZA), Univerzitná odborová organizácia Odborového združenia pracovníkov školstva a vedy pri Žilinskej univerzite (UOO OZPŠaV) a športový klub AC UNIZA.

Športový deň rektora je nielen súťažou, ale aj miestom, kde sa vytvárajú nové priateľstvá, upevňujú vzťahy a zdieľajú spoločné zážitky v srdci jedinečného univerzitného prostredia. „Športový deň rektora je príležitosť pre všetkých zamestnancov a doktorandov našej univerzity posilniť spoločné väzby v prostredí, ktoré podporuje nielen akademický, ale aj osobný rozvoj," povedal Jozef Ristvej, prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama