Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Projekt Ďakujem, sused má v Martine už štvrtú knižnú búdku

Autor: Projekt Ďakujem, sused má v Martine už štvrtú knižnú búdku
Foto: Projekt Ďakujem, sused má v Martine už štvrtú knižnú búdku
Uverejnené: 03. september 2015

Cieľom projektu Ďakujem, sused je symbolicky nahliadnuť za susedské dvere prostredníctvom milých projektov a zistiť, kto sú ľudia žijúci v našom okolí. Jedným z takýchto projektov sú aj knižné búdky, v ktorých sa delíme o knihy s ďalšími ľuďmi.

Tri knižné búdky postavené prostredníctvom projektu Ďakujem, sused majú v Martine novú posilu. Okrem búdky v relaxačnej zóne pri Tulipe a pri knižnici vo Vrútkach pribudla nová v Martine. Búdka stojí pri Turčianskej knižnici a vznikla na podnet Mateja Bórika v spolupráci s Útvarom hlavného architekta mesta Martin a sponzorom projektu Očnou klinikou UVEA Mediklinik. „Celá iniciatíva vznikla preto, že som sa na internete dočítal, že pôvodnú búdku pri Tulipe zničili vandali, čo sa mi nepáčilo, tak som nechal vyrobiť novú za vlastné peniaze. Projekt opäť ožil a to naštartovalo stavbu ďalších búdok vo Vrútkach a teraz v Martine aj vďaka sponzorom,“ vysvetľuje Matej Bórik, šéfredaktor Turiec Online.

Búdka v Martine sa od predošlých dvoch líši dizajnom

Dôvodom nového dizajnu je, že búdka stojí v centre mesta, preto sa autorka vizuálu, Katarína Jančovičová, snažila navrhnúť príťažlivejší dizajn. Zhotoviteľom búdky je Tomáš Valuch. Knižky, ktoré tvoria repertoár martinskej búdky poskytol Martinus. „Máme ich dosť veľa, celú debničku, takže ich budeme dopĺňať postupne,“ dodáva Matej. Ľudia si novú búdku rýchlo osvojili a začali si knižky vymieňať. Funguje to jednoducho, každý prispeje tým, čím môže a čím chce. Projekt Ďakujem, sused je dobrovoľný, takže takúto búdku môže postaviť ktokoľvek a kdekoľvek. Musí mať na to však súhlas majiteľa pozemku, na ktorom plánuje búdku postaviť.

Autor: Mgr. Lucia Ertľová, dakujemsused.sk © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama