Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Vždy štýlová: ako na šperky

Autor: Vždy štýlová: ako na šperky
Foto: Vždy štýlová: ako na šperky
Uverejnené: 24. november 2015

Veríme, že ženám v žilách koluje túžba páčiť sa a vyzerať krásne. Túžia zvýrazniť všetko pekné a schovať to, čo sa im zas až tak nepáči. Milujú všetko, čo sa ligoce a leskne, možnože v sebe skrývajú malú straku. Lenže kombinovanie a vyberanie toho, čo je najlichotivejšie, zaberá veľa času! Nie vždy sa to ale podarí. Ako teda vyzerať vždy skvelo a neodolateľne? Zabudnite na sukne sotva pod zadok a výstrihy až k pupku, ale zamerajte sa na jednoduchý štýl ľahko zvýrazňujúci siluetu. Premyslite si tiež dobre doplnky: kabelku, šatku, hodinky a šperky.

 

Všetkého veľa škodí

 

Chápeme, že ste nedávno k narodeninám alebo k výročiu dostala nádherný náhrdelník s jednoducho dokonalým príveskom, ktorý sa hodí na svadbu, na ktorú sa práve chystáte. Pokiaľ je však šperk skutočne výrazný, starostlivo zvážte ďalšie klenoty. Svadobná obrúčka a zásnubný prstienok s diamantmi celkový dojem nenarušia, ale množstvo náramkov a obrovské visiace zlaté náušnice by už mohli. Vždy si vyberte jeden šperk, ktorý bude outfitu dominovať, ostatné buď nechajte doma starostlivo uložené v šperkovnici, alebo si vyberte tie drobnejšie a decentnejšie. Všetkého veľa totiž škodí a vy iste nechcete vyzerať ako pochodujúca reklama na obľúbené klenotníctvo.

 

Zlato, či striebro?

 

Vyberte si jeden kov a pri tom sa snažte v rámci jedného outfitu zostať. Kombinácie viacerých farieb kovu pri šperkoch pôsobia trošku krikľavo a nie je vôbec ľahké nájsť ten správny pomer; túto úlohu nechajme na návrhároch, ktorí sa našli v zlato-striebristých hodinkách. Rovnako nezabudnite, že nie je zlatý šperk ako zlatý šperk. Tento drahý kov dokáže oklamať svojou farbou. Zlatníci svoje majstrovské kúsky tvoria z klasického žltého zlata, ktoré nádherne vyniká na sýtych teplých farbách, ako je červená a modrá, nezabúdajú však ani na moderné biele zlato, ktorého chladná krása dráždi posledné roky obrazotvornosť módnych dizajnérov. Nežné duše zas podľahnú hrejivému lesku ružového zlata, ktorého mäkké odlesky vyniknú vo svite sviečok na romantickej večeri. Strieborné šperky bývajú sami o sebe decentné, dajte preto šancu tým ozdobeným drahými kameňmi alebo diamantmi. Či už sa vám viac páči ten, či onen kov, držte sa jednoduchého pravidla: klenoty ladíme do jedného odtieňa, tým nič nepokazíte.

 

Diamanty a drahokamy? Samozrejme!

 

Keď už vy, alebo niekto z vašich blízkych zainvestuje do diamantov či drahých kameňov, bola by škoda schovávať ich doma a občas svoje zlatíčka nevytiahnuť na vzduch. K zásnubnému prsteňu s diamantom dosahujúcemu takmer veľkosť holubieho vajca už žiadne ďalšie šperky nepotrebujete, ale v ostatných prípadoch majte na pamäti, že kamene studených farieb sa hodia k oblečeniu v studených odtieňoch, zatiaľ čo teplé farby sa najlepšie hodia zase k teplým odtieňom. Pokiaľ sa nechystáte na extravagantnú módnu prehliadku, vyhýbajte sa monštruóznemu zdobeniu – siahnite radšej po umiernených kúskoch, ktoré nielenže lepšie vyzerajú, ale ľahšie sa kombinujú a ladia.

 

Veríme, že si pri vyberaní a skúšaní šperkov s obľúbenými outfitmi užijete množstvo zábavy a vyskúšate i pár exotickejších kombinácií. Nezabudnite však, že jednoduchý odev si môže dovoliť výrazný doplnok (pokojne i zaujímavú kombináciu niekoľkých šperkov), ale výrazne zdobené šaty si žiadajú nenápadné šperky.

 

Autor: EPPI.sk © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama