Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deň Zeme oživil Divadelné námestie v Martine

Autor: Deň Zeme oživil Divadelné námestie v Martine
Foto: Deň Zeme oživil Divadelné námestie v Martine

Mesiac apríl v Martine so sebou nepriniesol len bláznivé počasie, ale hneď niekoľko dôležitých pamätných dní, počas ktorých by sme sa mali pripomenúť význam pomoci a podpory. Jedným z týchto dní bol aj Deň Zeme, ktorý už tradične oslavujú martinskí žiaci priamo na Divadelnom námestí.

Už od roku 1970 takmer celý svet oslavuje Deň Zeme, aby upozornil na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a pripomenul všetkým akú veľkú úlohu zohráva príroda v našom živote. Ani v Martine na Deň Zeme nezabúdame a už po ôsmy krát sme si ho pripomenuli spolu so žiakmi martinských základných škôl. Pár dní po oficiálnom Dni Zeme – v utorok 25. apríla sa na Divadelnom námestí zišli žiaci dvanástich martinských škôl, aby pod patronátom mesta Martin a spoločnosti Brantner Fatra, s. r. o. dokázali, že odpadové materiály by nie vždy mali putovať práve do kontajnerov.

 

Súťaž prebiehali v dvoch kategóriách podľa veku

 

Tohtoročnou  úlohou 1. kategórie ( žiakov  1. – 4. ročníka základných škôl)  bolo vytvoriť obraz obľúbenej rozprávkovej postavy a druhej kategórie (žiakov 5.-9.ročníka základných škôl)  vytvoriť  3D obraz filmového hrdinu. V prvej kategórii si svoj talent otestovalo 13 družstiev a v druhej deväť.  Porota, v zložení  hodnotila originalitu, kreativitu a rôznorodosť použitých materiálov.  Ocenenie nadaným školákom odovzdával zástupca primátora Imrich Žigo a zástupcovia spoločnosti Brantner Fatra, s. r. o. Peter Kašuba a  Eva Benešová.

Ocenení v 1. kategórii:


1.miesto: ZŠ s MŠ Ul. Hurbanova – Išlo vajce na vandrovku;
2.miesto: ZŠ A. Dubčeka -  Rafaela – stonožka;
3.miesto: Spojená škola, Ul.M.R.Štefánika, Vrútky – Mimoň – gitarista.   

Ocenení v 2. kategórii:

tu boli udelené dve prvé miesta 1.miesto: ZŠ s MŠ Ul. Gorkého – Srdcová kráľovna „Iracebeth“; ZŠ Benice – Klobučník;
2.miesto: ZŠ Ul.J.Kronera – WALL-e, robot, ktorý zachránil svet;
3.miesto: ZŠ s MŠ Ul. priehradná – Bender – vesmírny robot.


Reklama

príbuzné témy

Reklama