Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V Turčianskych Tepliciach boli otvorené nové ambulancie

Autor: V Turčianskych Tepliciach boli otvorené nové ambulancie
Foto: V Turčianskych Tepliciach boli otvorené nové ambulancie
Uverejnené: 18. január 2019

2. mája 2019, Žilina – V Turčianskych Tepliciach pribudli dve nové zdravotnícke pracoviská  – chirurgická a gynekologická ambulancia. V zrekonštruovaných priestoroch bývalej Turčianskej polikliniky začala s odstupom jedného mesiaca fungovať nová chirurgická aj gynekologická ambulancia.

Budova bývalej polikliniky nedávno prešla čiastočnou rekonštrukciou, bola opravená strecha, vymenené okná, nainštalované schodiskové plošiny pre imobilných pacientov a vybudovaný bezbariérový vstup do budovy. ,,V záujme Žilinskej župy je zvýšiť komfort pacientov, aj preto budovu bývalej polikliniky postupne zveľaďujeme. Zrekonštruovali sme priestory pre novú chirurgickú ambulanciu v celkovej investícii viac ako 55-tisíc eur. V upravených priestoroch začala fungovať aj​ gynekologická ambulancia, ktorá je v prevádzke od 1. mája a pacientky ju nájdu v bývalej dermatovenerologickej ambulancii. V spolupráci s mestom Turčianske Teplice, poslancami a lekármi sa budeme i naďalej snažiť zlepšovať podmienky pre kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť v tejto budove, ktorá takmer od začiatku slúži na zdravotnícke účely,“ uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Silvia Pekarčíková.

 

Župa sa bude snažiť o to, aby v budove mohlo vzniknúť Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti

 

,,Chceme sa zapojiť do pripravovanej výzvy Európskej únie, ktorej výsledkom by bolo zriadenie centra. Zlepšila by sa tak dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre ľudí aj v miestach, kde bolo doteraz náročnejšie získať lekárov a pacienti tak museli často dochádzať za zdravotnou starostlivosťou do vzdialenejších regiónov,“ uzavrela Pekarčíková.

 

Budova bývalej polikliniky v Turčianskych Tepliciach prešla pod správu ŽSK v roku 2011. Má dve časti, ktoré sú navzájom prepojené. Pôsobia tu stomatologické ambulancie, očná, nefrologická, kožná a ORL ambulancia, logopédia, digitalizovaný RDG, SONO a rehabilitácia.


Reklama

príbuzné témy

Reklama