Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

MarMun 2020: Modelová konferencia OSN po prvý raz v Martine

Autor: MarMun 2020: Modelová konferencia OSN po prvý raz v Martine
Foto: MarMun 2020: Modelová konferencia OSN po prvý raz v Martine
Uverejnené: 10. február 2020

V dňoch 24.-25. januára 2020 sa v Martine konala modelová konferencia OSN - MarMun 2020. Podujatie prebiehalo na Evanjelickej spojenej škole a zúčastnilo sa ho viac než 95 študentov zo Slovenska a Maďarska.

Slávnostné otvorenie konferencie MarMun 2020 prebehlo na mestskom úrade v Martine za účasti viacerých rečníkov a hostí. Podujatie následne pokračovalo na Evanjelickej spojenej škole, kde sa účastníci rozdelili do piatich komisií - Ekonomickej, kde riešili Humanitárnu krízu vo Venezuele, Environmentálnej, kde bola témou ochrana morí a oceánov, Historickej, kde študenti diskutovali o Bosnianskej vojne v roku 1992, Futuristickej s témou znovuzrodenia Otomanskej ríše a Komisie ľudských práv, kde sa riešili ľudské práva a ich porušovanie v prípade LGBTQ komunity. Delegáti sa snažili nájsť spoločné riešenie danej problematiky, ktoré následne prezentovali počas druhého dňa.

 

 

Štyrom z piatich komisií bolo schválené riešenie daného problému a najlepší delegáti získali ocenenia za ich zodpovedný a aktívny prístup pri riešení problému. Dvaja najlepší zároveň postúpili na medzinárodnú konferenciu do Poľska, kde budú môcť svoje schopnosti a názory prezentovať pred väčším publikom.

 

Hlavní organizátori konferencie MarMun2020 - Adam Ulbricht a Simona Valkovská 

 

"Sme hrdí na to, že i keď modelová organizácia MarMun 2020 u nás prebiehala po prvý krát, dopadla výborne. Treba ešte raz poďakovať dvom študentom, Adamovi Ulbrichtovi a Simone Valkovskej, za perfektne odvedenú prácu, pri ktorej sme im pomáhali my, študenti gymnázia, pán riaditeľ a učiteľský zbor," uviedla na záver Klára Zemková, spoluorganizátorka konferencie MarMun 2020.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama