Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Univerzitná nemocnica Martin navýšila počet pedopsychiatrických lôžok

Autor: Univerzitná nemocnica Martin navýšila počet pedopsychiatrických lôžok
Foto: Univerzitná nemocnica Martin navýšila počet pedopsychiatrických lôžok
Uverejnené: 10. marec 2022

Od 13. apríla platí príkaz ministra zdravotníctva SR, na základe ktorého sa reprofilizuje lôžkový fond psychiatrických pracovísk tak, aby boli pokryté zvýšené nároky na hospitalizáciu detských pacientov so závažnými psychiatrickými diagnózami.

Psychiatrická klinika Univerzitnej nemocnice v Martine pociťuje nárast počtu detí a adolescentov s psychickými poruchami už viac ako 10 rokov, pričom pandémia tento stav ešte zhoršila. Situáciu musela riešiť flexibilne a pre adolescentov vyčlenila 7 akútnych lôžok pôvodne určených pre dospelých pacientov. Takto zvýšila celkový počet detských pedopsychiatrických lôžok na 17.

 

Na základe príkazu ministra zdravotnícke zariadenia vyčlenia do 20 % zo svojich kapacít akútnych lôžok určených pre dospelých psychiatrických pacientov. Na takéto reprofilizované lôžka môžu byť umiestnení adolescenti vo veku od 16 do 18 rokov. Pacient umiestnený na takéto reprofilizované lôžko bude v starostlivosti detského psychiatra. Bude mu vypracovaný individuálny liečebný plán a následne poskytovaná zdravotná starostlivosť v súlade so štandardnými postupmi pre danú vekovú kategóriu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama