Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Do Martina sa vracia hádzaná

Autor: Do Martina sa vracia hádzaná
Foto: Do Martina sa vracia hádzaná
Uverejnené: 17. jún 2022

Martin (16.06.2022) – Martinskí hádzanári budú v ďalšej sezóne hrať v najvyššej slovenskej súťaži. Za úspešnú reprezentáciu im predstavitelia mesta Martin odovzdali pamätný list.

Mužstvo Mestského hádzanárskeho klubu Martin (MHáK Martin) má za sebou vydarený ročník, keď v poslednú májovú nedeľu oslavovalo víťazstvo v I. lige. Triumf martinských hádzanárov v prvej lige zároveň priniesol aj priamy postup do extraligy, nakoľko jeden tím z najvyššej súťaže vo februári odstúpil. MHáK Martin svoju účasť v najvyššej slovenskej súťaži potvrdil a v nasledujúcej sezóne tak budú hádzanári hrať v Niké handball extralige.

 

Za úspešnú reprezentáciu MHáK Martin im na pôde Mestského úradu Martin v stredu 15. júna primátor mesta Martin Ján Danko spoločne so zástupcami Rudolfom Kollárom, Tatianou Červeňovou a hlavným kontrolórom Jánom Zubercom odovzdali pamätný list. „Som veľmi rád, že sa do Martina opäť vracia najvyššia slovenská súťaž v hádzanej, ktorá si v minulosti udržiavala výborný štandard. Hádzanári robili dobré meno mestu Martin a ich zápasy priťahovali veľké množstvo fanúšikov. Mesto sa bude snažiť o to, aby hádzanári mali adekvátne podmienky v extralige a mohli ďalej úspešne reprezentovať mesto Martin,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

 

 

MHáK Martin okrem postupu do extraligy, získal aj v kategórii mladších žiakov výborné tretie miesto v krajskej lige Žilinsko-Trenčianskeho kraja. Práve v tejto súťaži sa stal streleckým kráľom ligy talentovaný Filip Lechan a vo vynikajúcej streleckej forme bola aj Veronika Chrenková. Obom mladým hádzanárom odovzdal primátor mesta Martin Ján Danko ocenenie. Pre klub a mesto Martin je to veľká pocta, že v klube majú takéto talentované deti.


Reklama

príbuzné témy

Reklama