Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Horúce dni v Martine spríjemňujú fontány a vodná hmla

Autor: Horúce dni v Martine spríjemňujú fontány a vodná hmla
Foto: Horúce dni v Martine spríjemňujú fontány a vodná hmla
Uverejnené: 22. jún 2014

Martin (30.06.2022) – Obyvatelia mesta Martin sa môžu počas horúcich letných dní schladiť, či osviežiť pri fontánach v mestskej časti Stred a Sever. Pri Turčianskej galérii je v prevádzke aj vodná hmla.

Fontány skrášľujú a osviežujú centrum mesta pri prvej budove Matice slovenskej, pri budove Millénia, pri Turčianskej galérii a v Hviezdoslavovom parku. Na zmiernenie teplôt bol pri Turčianskej galérii od utorka 28. júna umiestnený aj rozprašovač vody, tzv. „vodná hmla“, ktorú môžu využiť nielen deti, ale všetci, ktorí túžia v týchto horúčavách po príjemnom ochladení. Na pešej zóne sú k dispozícii aj dve pitné fontány.

 

V parku, v mestskej časti Sever, pri Pamätníku SNP, je v prevádzke chodníková fontána, ktorá má desať trysiek, ktoré sú symetricky rozmiestené v úrovni terénu a vďaka počítačovému systému vytvárajú dynamické efekty. Počas prevádzky chodníkovej fontány, z dlažby vystupujú nasvietené lúče s 240 farebnými odtieňmi, ktoré vizuálne skrášľujú okolitý priestor. Na námestí Francúzskych partizánov, na Severe môžete využiť pitnú fontánu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama