Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

ONLY women: Charitatívny event pre malého Alexka

Autor: Kika Ružičková
Foto: Nádej pre Alexka
Uverejnené: 21. november 2023

Tvoj deň v pohybe, Tvoj čas pre seba. Každý rok organizujeme podujatia plné pohybu ktorými pomáhame a tento raz opäť pomôžeme niekomu kto to potrebuje. Malý Alex je veľký bojovník!

Podujatie "ONLY women" je akciou pre všetkých, ktorí hľadajú spojenie so svojim telom a aj tým, čo je v našom vnútri. V čase jesennej melanchólie prebudíš v sebe spiacu energiu a stráviš čas v priateľskej atmosfére a vieš čo je na tom najlepšie? Svojim vstupným prispeješ na dobrú vec, pretože chceme opäť pomáhať...

Pretože sme už naozaj silná komunita a preto, že sme už neraz dokázali, že pomáhať vieme. Preto, že sme už viac ako 2500 eur poskytli tam, kde to bolo potrebné (liečba pre Stanka z Dražkoviec (1350 eur), pre OZ Dom nádeje (750 eur), či na pomoc pre rodiny z Ukrajiny postihnuté vojnou (425 eur).

A teraz poskytneme výťažok z celej akcie Alexkovi na liečbu

Aktuálne sme už pre Alexa vyzbierali vstupné v sume 1043 eur

AKO môžeš pomôcť Ty?

IBAN: SK22 1111 0000 0067 6878 9018, majiteľ účtu K. Ruzickova, do poznámky dajte prosím "Dar pre Alexka" a zašlite vstupné na celé podujatie vo výške "29 eur" alebo "virtuálne vstupné" v dobrovoľnej výške, pretože každá pomoc sa počíta.

Komu pomáhame?

DEJ PRE ALEXKA

Alexko sa narodil s bračekom dvojičkou predčasne o dva mesiace, ktoré strávil v nemocnici v inkubátoroch. Chlapci museli ešte v brušku podstúpiť operáciu, pretože nastal problém s placentou, ktorú chlapci mali iba jednu (TTTS syndróm), čo spôsobuje, že jedno z dvojičiek má viac plodovej vody a výživy a druhé menej a tak bolo potrebné medzi nimi oddeliť vyživovacie cievy. Po narodení chlapci prešli viacerými problémami od anémie predčasne narodených detí, cez reflux, mnohé vyšetrenia u rôznych lekárov a hospitalizácie v nemocnici. 

Alexko má poruchu mozgu, spôsobujúcu redukciu mozgových závitov. Táto diagnóza sa nazýva Lisencefália a má za následok spomalený psychomotorický vývoj, problém s papaním, vysokú citlivosť v ústočkách, citlivosť na dotyk, vysoké svalové napätie (spasticitu), ktorá mu bráni v pohybe, skrátené šľachy a svaly, koordinačnú poruchu, spastickú kvadruparézu a ďalšie pridružené problémy. 

Napriek tomu všetkému je veľký bojovník. Najpodstatnejšie sú pre neho cvičenia, rehabilitácie, podporné terapie a pomôcky, keďže je to neliečiteľná diagnóza a potrebuje vývojovo (psychomotoricky) napredovať a naučiť sa všetko to, čo je pri zdravých deťoch úplne normálne. 

Dnes majú rodiny starajúce sa o dieťa s postihnutím minimálnu až takmer žiadnu podporu, preto je tak dôležité, aby sme im ako komunita pomáhali. Malý Alex potrebuje financie na rehabilitačné pobyty, ktoré sú veľmi nákladné, či už na Slovensku alebo v zahraničí.

Celý príbeh tejto rodinky si prečítaš na webe Aktualít a viac informácií nájdeš na Facebooku Nádej pre Alexka

Pozývame vás na poduajtie ONLY WOMEN

26. november v Barmuseu (Slovenské národné múzeum na Malej hore v Martine). Okrem toho, že spravíme dobrú vec, užijeme si deň v pohybe, pretože pohyb nie je samozrejmosť, pretože hýbať sa je privilégium! Čaká nás akcia v skvelej atmosfére, plná pohybu a energie, magické prostredie historickej sály Slovenského národného múzea na Malej hore vás očarí a na chvíľu zabudneme aj na svet okolo.

PROGRAM

  • 10:00 BODYART (Zuzka Biel)
  • 11:00 Ninja Flow (Kika Ružičková)
  • 12:00 Yoga by Mima Balášová
  • 13:00 Bodybalance (Kika)


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama