Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Finále Projektu Green Fork

Autor: K.A.B.A. Slovensko
Foto: Reštart, o. z.
Uverejnené: 28. november 2023

Projekt Green Fork sa významne zapísal do kalendára environmentálnych aktivít v Európe, pričom sa uskutočnili podujatia v Taliansku, Severnom Macedónsku a naposledy na Slovensku. Každá z týchto aktivít prispela k hlavnému cieľu projektu - podporovať udržateľnosť a environmentálne povedomie medzi mladými ľuďmi a širšou verejnosťou.

V predchádzajúcom článku sme informovali o aktivitách v Taliansku a Macedónsku sa účastníci projektu zameriavali na praktické zručnosti, ako je recyklácia a kompostovanie, a tiež na pochopenie významu udržateľného poľnohospodárstva a etickej spotreby. Tieto skúsenosti im poskytli nástroje a vedomosti potrebné na implementáciu udržateľných praktík vo vlastných komunitách a životných štýloch.

Slovenská časť projektu pokračovala v týchto snahách, rozširujúc povedomie a vzdelávanie o udržateľnosti prostredníctvom série workshopov a prednášok. Táto aktivita umožnila účastníkom ešte hlbšie ponoriť sa do problematiky životného prostredia, zdieľať skúsenosti a inšpirácie z predchádzajúcich podujatí a posilniť sieť medzi aktivistami a odborníkmi na udržateľný životný štýl.

Ako sa projekt Green Fork blíži k svojmu záveru v decembri 2023, účastníci a organizátori sa pripravujú na prezentáciu výsledkov a výstupov, ktoré sa nazhromaždili počas celého trvania projektu. Táto finálna fáza je o oslavovaní úspechov a zdieľaní nabytých poznatkov so širšou komunitou na diseminačnom podujatí v meste Plovdiv v Bulahrsku v najbližších dňoch.

Predstavenie digitálnej knižnice je kľúčovým momentom projektu, kde sa zverejnia všetky užitočné zdroje, videá a interaktívne materiály, ktoré boli vytvorené počas rôznych aktivít. Tieto materiály sú nielen svedectvom tvrdej práce a odhodlania účastníkov, ale slúžia aj ako cenný nástroj pre všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o udržateľnosti a environmentálnom povedomí.

Okrem digitálnej knižnice sa plánujú verejné podujatia, na ktorých bude možné vidieť prezentácie úspechov projektu, zahrňujúce videá a iné materiály, ktoré dokumentujú cestu účastníkov a ich príspevok k lepšiemu životnému prostrediu. Tieto podujatia sú nielen príležitosťou pre účastníkov, aby sa podelili o svoje skúsenosti, ale aj platformou pre inšpiráciu a motiváciu pre ostatných k aktívnej účasti na environmentálnych iniciatívach.

Záver projektu Green Fork predstavuje nielen koniec jednej kapitoly, ale aj začiatok novej cesty pre účastníkov aj pre komunity, ktoré budú pokračovať v živení semien udržateľnosti a ochrany životného prostredia. S uvedomením si, že každý malý krok má význam, projekt Green Fork ukončuje svoje aktivity s vedomím, že vytvoril trvalú zmenu v mysliach a srdciach mladých ľudí po celej Európe.

Digitálnu knižnicu výstupov, videí a ďalšie informácie o projekte nájdete na stránke projektu, kde partneri informovali o aktivitách a neskôr pripravili aj voľne dostupnú digitálnu knižnicu materiálov k projektu. Ak Vás táto téma zaujíma, pridajte sa k Facebook skupine „Green Fork project“.

Projekt Green Fork č. 2022-2-SK02-KA210-YOU-000090768 bol financovaný Európskou úniou v rámci programu Erasmus+ ako malé partnerstvo v oblasti mládeže.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama