Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Deň zdravia na UNIZA: Starostlivosť o zdravie zamestnancov a doktorandov je prioritou

Autor: Žilinská univerzita v Žiline
Foto: Žilinská univerzita v Žiline
Uverejnené: 05. september 2024

Na Žilinskej univerzite v Žiline (UNIZA) sa 4. septembra uskutočnil každoročný Deň zdravia, zameraný na podporu zdravého životného štýlu a zvýšenie povedomia o dôležitosti starostlivosti o svoje zdravie. Podujatie bolo organizované v spolupráci so zdravotnou poisťovňou UNION a tento rok po prvýkrát aj so spoločnosťou MultiSport, čo umožnilo priniesť nové druhy vyšetrení a cvičení.

Zamestnanci a doktorandi UNIZA mali možnosť zmerať si cholesterol, kyselinu močovú, hladinu hemoglobínu, a páni mohli absolvovať test na rakovinu prostaty. Záujem vzbudilo aj vyšetrenie zraku spojené s výberom rámov okuliarov a rôzne cvičenia či masáže. Novinkou tohto ročníka bolo neinvazívne vyšetrenie cievneho a kardiovaskulárneho systému a meranie zloženia tela na profesionálnej váhe.

UNIZA sa o zdravie svojich zamestnancov stará celoročne. V rámci širokého portfólia benefitov môžu kolegovia využívať bezplatné skupinové cvičenia, navštevovať Žilinskú plaváreň, získať príspevok na regeneráciu či používať MultiSport kartu. Okrem toho univerzita organizuje dvakrát ročne Športový deň rektora, ktorého jesenné kolo sa uskutoční už budúci týždeň, s možnosťou súťažiť v 10 rôznych športoch.

Deň zdravia je viac než len jedno podujatie – je to odkaz na neustálu starostlivosť o fyzické a duševné zdravie, výživu a prevenciu chorôb. „Deň zdravia nám pripomína, aké dôležité je mať zdravý životný štýl a dbať o svoje zdravie každý deň. Veríme, že investícia do zdravia našich zamestnancov je nielen prejavom starostlivosti, ale aj strategickým krokom pre zlepšenie spokojnosti a pracovnej kultúry na pracovisku,“ povedala Ing. Veronika Kunová, vedúca personálneho oddelenia UNIZA.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama