Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Premietanie filmu „Pozor, padá SNG!“ na podporu kultúrnych inštitúcií

Autor: Rada galérií Slovenska
Foto: Rada galérií Slovenska
Uverejnené: 09. august 2024

Miestni kultúrni aktéri v spolupráci s Radou galérií Slovenska (RGS), členom platformy Otvorená kultúra, vás srdečne pozývajú na jedinečné premietanie filmu „Pozor, padá SNG!“, ktoré sa uskutoční v pondelok 12. augusta 2024 o 20:30 hod. na schodoch pri Turčianskej galérii v Martine. Premietanie filmu bude prebiehať na veľkoplošnom plátne umiestnenom pri stene Turčianskej galérie.

Podujatie začína o 20:30 hod. rečníckymi vystúpeniami kultúrnych aktérov, ktorí predstavia aktuálnu situáciu v slovenských kultúrnych inštitúciách a vyjadria svoj nesúhlas s aktuálnymi krokmi ministerstva kultúry. O 20:45 hod. bude nasledovať samotné premietanie filmu „Pozor, padá SNG!“.

Rada galérií Slovenska k tomu uvádza: „Stojíme pri Slovenskej národnej galérii a Slovenskom národnom divadle. Vyjadrujeme hlboké znepokojenie nad krokmi ministerstva kultúry. Mocenské ovládanie kultúrnych inštitúcií netransparentným dosadzovaním svojich ľudí pokladáme za hrubé poškodzovanie dobrého renomé týchto inštitúcií a za devalvovanie práce ich zamestnancov a zamestnankýň.“

Premietaním filmu chceme podporiť kultúrne inštitúcie na Slovensku v ich neľahkej situácii a upozorniť na dôležitosť ochrany kultúrneho dedičstva a nezávislosti kultúry. Veríme, že naše spoločné kultivované a kultúrne vyjadrenie názoru pomôže zvýšiť povedomie o dôležitosti našej kultúry a jej inštitúcií.

Pre tých, ktorí sa nemôžu zúčastniť osobne, je k dispozícii možnosť podporiť iniciatívu podpisom petície Na obranu kultúry na tomto odkaze. Zároveň, ak sa budete nachádzať v Bratislave, môžete prísť na Protest na obranu kultúry!, organizovaný platformou Otvorená Kultúra. Viac informácií nájdete na Facebook stránke podujatia.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM