Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinčania sa konečne dočkali, štátni teplári začínajú veľkú rekonštrukciu

Autor: MHTH Martin
Foto: MHTH Martin
Uverejnené: 27. máj 2024

Stav horúcovodných (HV) potrubí v Martine je častá téma obyvateľov mesta. Aj preto závod MHTH Martin už druhý rok aktívne využíva obdobia mimo vykurovacej sezóny na to, aby postupne modernizoval a rekonštruoval svoje rozvody, ktoré sú v celkovej dĺžke 68,2 km. Aktuálne prebieha ďalšia etapa výmeny HV potrubí v dĺžke 1 740 m, a to v lokalitách Ľadoveň 1, Ľadoveň 2 a Podháj - ul. Goliana. Cieľom projektu je zníženie počtu porúch, tepelných strát a v konečnom dôsledku aj emisií.

Stavebné práce sa budú realizovať postupne, po etapách a v krátkych úsekoch, tak aby sa minimalizovalo obmedzenie chodu mesta. Našou snahou je, aby boli dodávky tepla a teplej vody obmedzované minimálne.

Harmonogram odstávok

  • od 18. 5. 2024 do 20:00 hod. dňa 8. 6. 2024 - obmedzením dodávky tepla budú dotknutí odberatelia na ulici J. Goliána 1-5, 7-11, 13-17, 19-21, OO polície, telocvičňa ZŠ Gorkého
  • od 3. 6. 2024 do 20:00 hod. dňa 25. 6. 2024 - obmedzením dodávky tepla budú dotknutí odberatelia na ulici J. Goliána 2-4, 6-8, 10-14, 16-18 (STEFE), CSS Podháj

V rámci stanoveného harmonogramu sa, v dôsledku nepredvídateľných okolností, nevylučujú zmeny termínov. Všetky potrebné informácie, ako aj kontakty nájdete na www.mhth.sk v časti Naše teplárne/Martin/Dôležité oznamy. O plánovaných odstávkach budú informovať aj správcovia bytových domov.

„Sme pripravení urobiť maximum pre to, aby všetky práce prebehli bez komplikácií a v čo najkratšom čase. Mrzí nás, že si stavebné práce vyžiadali na niektorých miestach aj obmedzenie cestnej dopravy či chodcov na chodníkoch. Cieľom rekonštrukcie distribučnej siete je však zvýšenie tepelného komfortu obyvateľov mesta znížením počtu porúch, zníženie tepelných strát a v konečnom dôsledku aj emisií,“ uviedol riaditeľ závodu MHTH Martin Erik Štefák.

V roku 2025 je plánovaná realizácia ďalšej etapy rekonštrukcie rozvodov v dĺžke 4 230 m v lokalitách Ľadoveň 3, 4, 5 a prepoj Ľadoveň – Juh a Podháj - ul. Timravy. Stavebné úpravy existujúcich rozvodov tepla budú vo veľkej miere hradené z finančných prostriedkov z Modernizačného fondu.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama