Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

ACHILLEAS SDOUKOS, INGRID ZÁMEČNÍKOVÁ – ŽIVOT V OBLAKOCH

Achilleas Sdoukos je potomkom Gréka Dimitrasa, po ktorom zdedil lásku k hudbe a lásku k umeniu po akad. mal. Ingrid Zámečníkovej, s ktorou realizuje výstavné a ineriérové projekty, kde sa tak ako na tejto výstave sklo a maľba na plátno vzájomne podporujú.

Achilleas Sdoukos sa venuje najmä interiérovému dizajnu, sklenenej plastike a objektu. V súhre procesov od navrhovania až po finálne prevedenie sa stávajú jeho objekty súčasťou čohosi magického. Je úspešným autorom sklenených solitérov, plakiet, ocenení i športových trofejí. Medzi tie najznámejšie patrí ocenenie Krištáľové krídlo.

Ingrid Zámečníková vo svojej tvorbe mení tiché reálno v nekonečno. Jej maľby a grafiky k nám vstupujú z imaginatívneho sveta, ktorý je krehký a nehlučný, chvejivo presvetlený zvnútra.  Tlmenosť farieb, ich senzitívne vrstvenie v pomalom dozrievaní, vyvolávajú atmosferické chvenie a priestor pre meditáciu.  Tieto vibrácie napĺňajú jej diela hĺbkou a nedefinovateľným sfumatom, najmä vďaka pôsobeniu svetla, ktoré zohráva v jej tvorbe rozhodujúcu úlohu.


Reklama

Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM