Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Verejná konzultácia k projektu My office in nature

Autor: Michal Miko
Uverejnené: 13. september 2023

Milovníci prírody a “homeofficeri” Chceli by sme vás pozvať k spolutvorbe priestoru pre prácu a relax v Turčianskom Jasene.

Počas neformálnych konzultáciách uskutočnených v rámci našich športovo-turistických akcií (Fatranský Vĺčko a iné) ste nám dali skvelé návrhy a tipy, ktoré sme sa snažili zapracovať do nášho projektu. Teraz by sme vás radi pozvali k verejnej konzultácii tohto  projektu.

Realizačný projekt zahŕňa:

  • co-work office s možnosťou organizácie pracovných stretnutí, videokonferencií, prezentácií, školení, menšie boxy pre nerušenú individuálnu prácu, kútik so samoobslužným občerstvením, atď.
  • relaxačný priestor s vírivkou, saunou, sálou na cvičenie, atď.
  • spolu s partnermi Oravská Polhora a Zawoja vytvoríme sieť objektov, kde budete môcť pracovať a zároveň dovolenkovať a relaxovať pod heslom “My office in nature”.

Ako môžete ovplyvniť konečný vzhľad a portfólio poskytovaných služieb? Napíšte nám:

  1. Čo by ste privítali ako pracovníci na diaľku (vybavenie, služby)
  2. Ak ste pracovali na diaľku z nejakych zaujímavých priestorov, pošlite nám svoje reflexie, typy, návrhy, inšpirácie.
  3. Aké služby by prispeli k tomu, že by ste zostali v regióne Turca viac dní, napr. aj počas nepriaznivého počasia?
  4. Čo by Vás motivovalo, aby ste navštívili aj partnerov zo siete “My office in nature”: Oravská Polhora a Zawoja v Poľsku?
  5. Čokoľvek, čo môže zlepšiť naše služby a vaše zážitky.

Svoje odpovede posielajte do 27. septembra 2023 na mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. .

Ak by ste sa chceli osobne stretnúť a porozprávať o projekte, napíšte nám alebo kontaktujte nás do 27. septembra 2023 na tel. č. 0907319756.

Prezentácia projektu:

Názov projektu: My office in nature

Projekt plánujeme realizovať v rámci:

Programu Interreg Poľsko – Slovensko 2021 – 2027 priorita 3. Tvorivé a turisticky atraktívne pohraničie, špecifický cieľ 1. Posilnenie úlohy kultúry a udržateľného cestovného ruchu v oblasti hospodárskeho rozvoja, sociálneho začlenenia a sociálnej inovácie

Hlavný cieľ projektu:

Zvýšenie kvality života obyvateľov prostredníctvom inovatívneho komplexného produktu cestovného ruchu (‘CR’). Inovatívnym riešením je vytvorenie siete objektov (privátnych aj verejných), ktoré umožnia prepojiť prácu na diaľku s oddychom v priamom dotyku s prírodou. Komplexný produkt sa zároveň pričiní o elimináciu sezónnosti v CR a k predĺženiu pobytu návštevníkov regiónu.

Objekty budú slúžiť turistom, ale aj miestnym obyvateľom ako pracovný a relaxačný priestor, čo bude mať vplyv na zvýšenie kvality života. Predĺženie pobytu návštevníkov prinesie multiplikačný efekt v podobe rozvoja nadväzných služieb (ubytovanie, gastronómia, kreatívny priemysel), čo posilní význam CR v hospodárstve a aktivizuje lokálnu spoločnosť.

Projektoví partneri:

Obec Oravská Polhora, Obec Zawoja

Najdôležitejšie úlohy so stručnou informáciou:

  1. Stavebná rekonštrukcia a adaptácia historických objektov na priestory pre prácu a relax. Oravská Polhora dopĺňa existujúcu budovu využívanú na co-work. Bližšie informácie na stránke obce Oravská Polhora. Obec Zawoja adaptuje historickú budovu bývalého kultúrneho domu v centre obce. Podnikateľ adaptuje budovu bývalej hospodárskej budovy v obci Turčianske Jaseno.
  2. Vytvorenie spoločného rezervačného systému
  3. Spoločné propagačné a marketingové aktivity:
    1. Séria turistických podujatí,
    2. Konferencia na tému: práca na diaľku a “life balance”
    3. Spoločný rezervačný systém

Opis aktivít u podnikateľa:

  1. Stavebná adaptácia bývalej hospodárskej budovy: podlaha, zateplenie, kúrenie, vodoinštalácia, elektroinštalácia, sanitárne zariadenia, vnútorné zariadenia, terénne úpravy, krov, strecha, okná, atď.;
  2. Vnútorné vybavenie a zariadenie hlavnej sály co-worku, zriadenie menších “officov”;
  3. Občerstvovací kútik;
  4. Sála na cvičenie a relax: žinenky, fitlopty, atď;
  5. Rekreačná zóna: sauna, vírivka, relaxačná vaňa.

Zainteresované strany, čiže pre koho je projekt:

Osoby s možnosťou práce a štúdia na diaľku, zamestnávatelia poskytujúci možnosť práce na diaľku, návštevníci regiónu, turisti, lokálni obyvatelia, všetky vekové kategórie, osoby so špeciálnymi potrebami a osoby so zdravotným postihnutím.

Územie realizácie projektu:

Žilinský samosprávny kraj: obce Oravská Polhora a Turčianske Jaseno

Malopolske vojvodstvo, Suski okres, obec Zawoja

Odhadovaný rozpočet:

2 700 000 eur

Plánovaný termín realizácie projektu:

máj-december 2024

Termín na podávanie pripomienok/otázok/odporúčaní

do 27.9.2023 do 24:00

Kontakt vo veci participácie: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. ; 0907319756


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama