Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Humana People to People Slovakia – 20 rokov na Slovensku – Oslava spolupráce a pomoci

Autor: HUMANA People to People Slovakia
Foto: HUMANA People to People Slovakia
Uverejnené: 15. október 2023

Tento rok HUMANA People to People Slovakia oslavuje 20 rokov od založenia spoločnosti. Humana nie je len o triedení textilu a jeho predaji v second handoch. Za tých 20 rokov na Slovensku sa im podarilo mať vplyv nielen na životné prostredie, podporovať ľudí v oblasti Globálneho juhu, ale aj na Slovensku.

Za 20 rokov Humana na Slovensku svojou činnosťou:

  • Pretriedila viac ako 72 miliónov kg oblečenia, ktoré by inak skončilo v spaľovni alebo na skládke
  • Ušetrila viac ako 287 miliónov kg nevypusteného CO2
  • Zachránila viac ako 409 miliónov litrov pitnej vody

Okrem iného HUMANA podporuje rôzne neziskové organizácie na Slovensku, s ktorými majú zaujímavé spolupráce. Pomáhajú začínajúcim umelcom, útulkom pre zvieratá, domovom dôchodcom, školským klubom, rodinám a deťom v núdzi, sadia stromy, venujú sa environmentálnemu vzdelávaniu, hľadajú malých aj veľkých bojovníkov v boji proti klimatickým zmenám, spolu s deťmi stavajú hmyzie domčeky a je toho ešte omnoho viac.

HUMANA textil triedi a dodáva do siete vlastných second-hand obchodov alebo precízne pretriedený textil predáva osvedčeným odberateľom v Afrike – takto zabraňuje tomu, aby nepotrebný textil skončil na obrovských textilných skládkach, alebo v spaľovniach a naopak sa udržal čo najdlhšie v obehu.

Okrem rozvoja spoločnosti HUMANA na Slovensku tak môže zo zisku podporovať aj vlastné humanitárne projekty, ktoré má v Latinskej Amerike, Ázii a Afrike – projekty zamerané na Vzdelanie, Poľnohospodárstvo, Zdravotníctvo, Rozvoj komunít a Zber a predaj textilu. V HUMANE veria, že má väčší prínos vytrénovať učiteľa, ktorý pôjde do oblastí, kde deti nemajú prístup k vzdelaniu, ako im darovať obnosenú vec. Takto vytrénovali doteraz viac ako 60 tisíc učiteľov – a to naozaj má zmysel.

HUMANA má vďaka svojim medzinárodným spoluprácam dosah na viac ako 16 miliónov ľudí v Globálnom juhu, ktorým pomáha aj spolu s dobrovoľníkmi z celého sveta. Aj záujemcovia o dobrovoľnícku činnosť zo Slovenska majú možnosť sa zapojiť do ich 10 mesačného udržateľného programu a vycestovať napr. do Zambie, Malawi či Indie.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama