Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Trikrát za sebou - Kia je opäť najzdravšou firmou roka

Autor: Kia Slovakia
Foto: Kia Slovakia
Uverejnené: 16. február 2024

Výrobný závod spoločnosti Kia Slovakia bol tretíkrát po sebe ocenený titulom „Zdravá firma roka" v kategórii výrobná firma. Prestížne ocenenie bolo spoločnosti udelené 15. februára 2024 v rámci 14. ročníka súťaže, ktorá je iniciatívou Union zdravotnej poisťovne. Jej cieľom je propagovať zdravé pracovné prostredie a podporovať fyzickú aj psychickú pohodu zamestnancov.

(Teplička nad Váhom) 16. február 2024 – Kia Slovakia trojnásobným ocenením potvrdila, že je jednotkou v oblasti zdravia a pohody zamestnancov na Slovensku. V tomto ročníku ankety boli osobitne ocenené inovatívne prístupy k duševnému zdraviu. Ocenenie "Zdravá firma roka" je potvrdením toho, že starostlivosť nielen o fyzické zdravie zamestnancov vníma Kia veľmi citlivo, a preto tejto téme venuje značnú pozornosť a úsilie.

Spoločnosť napríklad poskytuje zamestnancom a ich rodinným príslušníkom bezplatné psychologické poradenstvo externým psychológom alebo psychologičkou. Zároveň majú zamestnanci možnosť absolvovať odborné prednášky, vypočuť si podcasty a prečítať články vo firemnom časopise na témy týkajúce sa duševného zdravia v pracovnej aj súkromnej oblasti.

"Opakovaný úspech je dôkazom nášho neustáleho záväzku voči zdraviu a spokojnosti našich zamestnancov. Považujeme za svoju prioritu nielen poskytovať bezpečné a inšpiratívne pracovné prostredie, ale aj aktívne podporovať ich celkovú pohodu a zdravý životný štýl," povedal na margo ocenenia viceprezident divízie administratíva Branislav Imre.

Automobilka pre svojich zamestnancov tiež pravidelne pripravuje zaujímavé aktivity z oblasti prevencie fyzického zdravia. Ide o organizáciu dní zdravia, prednášky z fyzického a duševného zdravia, masáže pre zamestnancov priamo na pracovisku, zdravé občerstvenie v podobe ovocia v oddychových zónach, kontrolné vyšetrenia základných vitálnych funkcií priamo na pracovisku, zdravé jedlá podľa receptov nutričnej terapeutky v jedálnom lístku a súťaže podnecujúce k fyzickej aktivite počas celého roka. Napríklad v rámci aktivity Kia okolo sveta zamestnanci spoločne virtuálne prešli svetom 70 000 kilometrov prostredníctvom rôznych fyzických aktivít ako beh, bicyklovanie, turistika či jazda na kolieskových korčuliach.

Teší nás záujem našich zamestnancov o dni zdravia a všetky podujatia a súťaže týkajúce sa nielen fyzického, ale aj duševného zdravia. Organizujeme ich už niekoľko rokov a záujem zamestnancov a ich rodinných príslušníkov každým rokom narastá, čo je pre nás signálom, aby sme pokračovali. Pri organizácii aktivít je pre nás dôležitá spätná väzba zamestnancov, aby podujatia reflektovali ich požiadavky,“ doplnil Potoček.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama