Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Ako vás vidia, tak vás vnímajú. Urobte dobrý prvý dojem

Autor: CROPP
Foto: CROPP
Uverejnené: 29. júl 2024

Prvý dojem, ktorý urobíte na ostatných, funguje na rovnakom princípe ako čítanie knihy – keď vás nezaujme na prvých stranách, v čítaní nepokračujete. Zapôsobiť na ľudí je dôležité v mnohých oblastiach života od pracovných pohovorov až po rande s vysnívanou ženou. Prvé stretnutie sa môže zmeniť na posledné a šanca vám unikne medzi prstami. Preto je dôležité venovať pozornosť vášmu vzhľadu a oblečeniu. Pánska móda ponúka nepreberné možnosti, ako sa obliecť štýlovo pre rôzne príležitosti.

Prečo je oblečenie dôležité pre prvý dojem

Oblečenie je jedným z prvých aspektov, ktoré ľudia v okolí vnímajú. Podľa výskumov trvá len niekoľko sekúnd, kým si vytvoríme prvý dojem o človeku. Správne zvolené oblečenie vyjadrí vašu osobnosť, sebavedomie a rešpekt k danej situácii. Napríklad pánske klasické džínsy sú dobrou voľbou pre neformálne stretnutia a joggery na rande v uvoľnenej atmosfére.

Prvý dojem – na čo si dávať pozor

Pri vytváraní prvého dojmu je dôležité vyhnúť sa niekoľkým bežným chybám. Jednou z nich je nevhodne zvolené oblečenie. Napríklad oblečením, ktoré je príliš neformálne na pracovný pohovor, vyvolávajte dojem nezáujmu. Pozor tiež na to, ako ste upravení. Vyhnite sa pokrčenému oblečeniu, špinavým topánkam a neupraveným vlasom. Dbajte na detaily ako sú dĺžka nohavíc či rukávov. Dávajte si tiež pozor na módne experimenty, ktoré nie sú v súlade s vašim štýlom. Nebudete sa cítiť vo svojej koži a vás prejav bude menej sebavedomý.

Ako na prvý dojem ohúriť na rande

Na rande je dôležité vytvoriť dojem, že si veríte a móde rozumiete. Vyberte si oblečenie, ktoré je pohodlné, ale zároveň štýlové. Pánske jogger nohavice sú veľmi dobrou voľbou. Ide o strih nohavíc v súčasnosti maximálne módny a zároveň komfortný na nosenie. Jogger nohavice vyzerajú dobre s košeľou i tričkom v oversize štýle. Ženy si veľmi všímajú topánky. Obujte si kvalitné tenisky, ktoré budú ladiť s farbou vrchného oblečenia. Ak pozvete ženu na rande do luxusnej reštaurácie, zmeňte jogger nohavice za klasické, tmavé džínsy, ktoré dobre vyzerajú s bielou alebo svetlo modrou košeľou.

Ako zapôsobiť na pracovnom pohovore

Na pracovnom pohovore je dôležité pôsobiť profesionálne a sebavedomo. Správne zvolené oblečenie môže výrazne ovplyvniť váš úspech. Ak je dress code firmy uvoľnenejší, vhodná je kombinácia pánskych klasických džínsov a saka. Pánske klasické džínsy sú často prijateľné tiež na nosenie v práci, ale dbajte na to, aby boli tmavej farby a mali rovný strih. K takýmto džínsom jednoznačne patria pánske košele bez potlačí alebo vzorov. Biela, sivá, čierna košeľa alebo pánska košeľa s jemnými pásikmi sa zíde v šatníku každého muža.

Rozmanitá pánska móda dáva možnosť sebavyjadrenia

Pánska móda ponúka širokú škálu možností, ako vyjadriť svoju osobnosť a štýl. Vždy dbajte na to, aby bolo vaše oblečenie dobre padnúce a pohodlné. Sebavedomie prichádza aj z pocitu pohodlia a istoty v tom, čo máte na sebe. Kúsky ako sú pánske klasické džínsy, pánske košele a basic tričká by mali byť  základom každého pánskeho šatníka. Tieto kúsky sú univerzálne a dajú sa ľahko kombinovať s ďalšími prvkami. Uvoľnenú a veľmi trendovú pánsku módu predáva obchod Cropp. Objavte nové looky, nebojte sa experimentovať a nájsť svoj vlastný štýl. Pamätajte, že oblečenie nie je len o móde, ale aj o tom, ako sa v ňom cítite a ako nás vnímajú ostatní.


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama