Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

ODKAZY V.: Koncert venovaný spomienke na umelecký odkaz básnika Jana Hallu

Koncertná rada projektu Odkazy V. opätovne prinesie martinskému publiku nezabudnuteľný hudobný zážitok. V sobotu, dňa 26. októbra 2024, o 18.00 hod. sa v Biblickej škole na Memorandovom námestí v Martine uskutoční jej druhý koncert, ktorý bude venovaný spomienke na umelecký odkaz básnika českého pôvodu Jana Hallu.

Pôvodom český autor strávil v martinskom kultúrno-spoločenskom prostredí veľa času a ovplyvnilo ho výrazným spôsobom. Podporoval aktivity mladej generácie slovenskej inteligencie okolo časopisu Prúdy a jeho tvorba je v prevažnej miere písaná v slovenskom jazyku, čím sa stal priekopníkom slovenskej literárnej moderny.

Počas koncertu sa predstaví klavirista Maroš Klátik a sláčikové kvarteto Mucha Quartet v zložení: Juraj Tomka (husle), Jozef Ostrolucký (husle), Veronika Kubešová (viola) a Pavol Mucha (violončelo). Zaznejú Sláčikové kvarteto “Jazdecké“, č. 59 g mol Op. 74/3 Josepha Haydna a Klavírne kvinteto č. 2, A dur Op. 81 od Antonína Dvořáka.

Hlavným organizátorom projektu Odkazy V. je Združenie turčianskych muzikantov a spoluorganizátorom je Štúdio Pivnica. Projekt je realizovaný v spolupráci so Slovenským národným múzeom v Martine - Múzeom kultúry Čechov na Slovensku, Evanjelickým a. v. cirkevným zborom v Martine a finančne ho podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín. 

Budeme radi, ak podujatie podporíte svojou osobnou účasťou aj Vy!


Reklama