Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martinský poslanec šíri dezinformácie

Autor: METRO
Foto: METRO
Uverejnené: 12. august 2024

Poslanec Marek Belák uverejnil počas víkendu na sociálnej sieti príspevok o drevenej inštalácii na pešej zóne v Martine.

"Na pešej zóne tesne pri 1. Matici slovenskej je fontána a z nej vyrástlo takéto čudo. Martinčania momentálne hádajú, čo to má znázorňovať, keďže k tomu nie je žiadny návod, ani informácia v novinách," zamýšľa sa Marek Belák.

Uvedené dielo patrí k výstave MÚZEUM MESTA, KTORÉ NESTIHLO SVOJE DEJINY, ktorá aktuálne prebieha v Turčianskej galérii v Martine do 11. septembra 2024. Súčasťou výstavy je aj inštalácia vyhliadkovej veže, ktorej autorom je architekt Ján Sturmayr z Mošoviec. Veža slúžila pôvodne v zoologickej záhrade ako vyhliadkový bod pre pozorovanie vzácnych koní - huculov.

"Samotná inštalácia provokuje, no jej cieľom je zobrazovať nechcené umenie, ktoré je bežne skryté v depozitoch, čiže verejnosť ho neuvidí. Pri "šiške alebo rakete", ako ju Martinčania začali prezývať, sa však nachádza aj štítok s objasnením diela a zároveň informáciami o prebiehajúcej výstave," pán Belák tak úmyselne zavádza verejnosť a mal by sa autorom výstavy ospravedlniť, hovorí Matej Bórik zo združenia METRO, ktoré sa zaoberá komunitnými aktivitami a obnovou verejných priestorov.

Viac o výstave: https://www.turieconline.sk/vystavy/5493-muzeum-mesta-ktore-nestihlo-svoje-dejiny


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM

príbuzné témy

Reklama