Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

ODKAZY V.: Koncert venovaný spomienke na umelecký odkaz Ladislava Mňačka

Autor: Vladimír Šlepec
Foto: Martin Čižmárik
Uverejnené: 05. september 2024

V piatok, dňa 30. augusta 2024 sa v Záhrade Slovenského národného múzea v Martine uskutočnil otvárací koncert projektu Odkazy V., ktorý bol venovaný umeleckému odkazu básnika, dramatika a publicistu Ladislava Mňačka.

Počas koncertu sa predstavila česká klaviristka Kateřina Ochmanová a violončelistka Judita Škodová, ktoré v rámci Roku českej hudby odohrali výber z českej komornej literatúry. Výber z tvorby Ladislava Mňačka predniesla herečka, členka umeleckého súboru Slovenského komorného divadla v Martine, Zuzana Rohoňová. Počas koncertu bola pre návštevníkov pripravená vínna ochutnávka, ktorou podujatie podporila Vinotéka Sommelier.

Nadchádzajúci koncert projektu Odkazy V. sa uskutoční v sobotu, dňa 26. októbra 2024 o 18.00 h v Biblickej škole na Memorandovom námestí v Martine a bude venovaný spomienke na umelecký odkaz básnika českého pôvodu Jána Hallu. Počas koncertu sa predstaví klavirista Maroš Klátik a sláčikové kvarteto Mucha Quartet v zložení: Juraj Tomka (husle), Jozef Ostrolucký (husle), Veronika Kubešová (viola) a Pavol Mucha (violončelo). Zaznejú Sláčikové kvarteto “Jazdecké“, č. 59 g mol Op. 74/3 Josepha Haydna a Klavírne kvinteto č. 2, A dur Op. 81 od Antonína Dvořáka.

Hlavným organizátorom projektu Odkazy V. je Združenie turčianskych muzikantov a spoluorganizátorom je Štúdio Pivnica. Projekt je realizovaný v spolupráci so Slovenským národným múzeom v Martine - Múzeom kultúry Čechov na Slovensku a finančne ho podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín. Budeme radi, ak podujatie podporíte svojou osobnou účasťou aj Vy!


Reklama

POPULAIR

Predpoveď

Reklama

Meteoradar

INSTAGRAM